UWCL: Kort inför kvartsfinalreturerna


Första mötet slutade:
21/3 Bristol Academy – FFC Frankfurt 0-5
22/3 Linköpings FC – Brøndby IF 0-1 
22/3 Glasgow City – Paris Saint-Germain 0-2 
22/3 VfL Wolfsburg – FC Rosengård 1-1

Vi kan redan nu ignorera mötena Frankfurt-Bristol och PSG-Glasgow, för de är i praktiken redan avgjorde. Spänningen ligger i matcherna med svenska lag inblandade och i utgångsläget känns det som att det är ungefär lika stort chans att det blir två svenska lag i semifinal som risken att det inte blir något. Vi har alltså en mycket spännande lördag framför oss.

Vad gäller Rosengård så är jag mycket spänd på att se på vilket sätt man väljer att tackla returmatchen. Spela det offensiva spel man är så bra och trygga med på hemmaplan eller åter göra en defensiv taktik-insats som senast. Det är ett svårt läge för laget och Wolfsburg är väl kanske fortsatt knappa favoriter. Orkar Rosengård stå emot i 90 minuter till? Line Røddik Hansen kan inte spela efter huvudskadan senast, i øvrigt inga skadebekymmer.

Dansk TV (DR1) kommer glädjande nog att visa Linköpings match. TV-produktionen är alltså plats, någon svensk kanal som nappar på det? (Krockar förstås med matchen på andra sidan sundet…) För Linköping är det upp till bevis att man kan avgöra matcher i skarpt läge. Man lyckades vända mot Liverpool, men då var det hemmaplan. Jag ser ändå Linköping som knapp favorit. Förhoppningsvis är Fridolina Rolfö redo för en hel match.