UWCL: Rosengård och Linköping vidare


Linköpings FC vände underläget (1-2) till seger med totalt 4-2 efter att ha besegrat Liverpool med imponerande 3-0 i hemmamötet. Stor matchhjälte blev Fridolina Rolfö som gjorde samtliga lagets mål framför ögonen på Pia Sundhage. Jag blir mycket förvånad om hon inte är med i truppen som ställs mot Tyskland i slutet av månaden.

Ett mycket bra läge att bryta måltorkan av Linköping som enligt rapporterna hade de flesta och bästa chanserna. Liverpool hade enligt den officiella statistiken ett enda skott på mål och det kom i slutskedet av matchen medans Linköping hade nio skott på mål. En stark insats av Linköping mot de nykorade engelska mästarinnorna.

Rosengård säkrade ju i stort segern i bortamötet och var aldrig hotade i hemmamatchen där man besegrade Ryazan med 2-0 efter två mål av Anja Mittag. För Rosengård väntar nu danska Fortuna Hjørring som enkelt besegrade portugisiska Ouriense med sammanlagt 9-0. Fortuna har mött svenskt motstånd flera gånger de senaste åren i turneringen och aldrig lyckats vinna sammanlagt. Det är dock ett spelskickligt lag att ha respekt för och jag tycker det är det bästa danska laget även om de har Brøndby framför sig i tabellen just nu. Rosengård kommer dock vara stora favoriter att gå vidare.

För Linköping väntar nu ryska Zvezda som toppar den ryska mästerskapsserien före just Ryazan och kan betraktas som ganska jämnbördiga med Rosengårds motståndare. Jag tycker kanske att det är ett lag som spelmässigt är svagare än Ryazan och har en mer ojämn trupp men de har dock ett effektivare offensivt spel. Man har också en del toppspelare, inte minst då den kraftfulla anfallaren José Nahi från Elfenbenskusten som isländska Stjarnan inte lyckades få kontroll på i 16-delsfinalen. Jag tycker ändå det är ett svagare lag än Liverpool så Linköping kommer förstås vara klara favoriter.