UWCL: Så spelas åttondelsfinalerna


Det ser ut att kunna bli åtta ganska spännande åttondelsfinaler med många ovissa möten.. Det tråkiga är att av fyra av de främsta lagen lottats mot varandra medans några av de sämsta också lottats mot varandra.  Matcherna spelas 9:e/10:e november med returer 13:e/14:e november.

FC BarcelonaFC Zürich 

Konak BelediyesiSV Neulengbach

Fortuna HjørringTyresö FF

RossiyankaTorres

Turbine Potsdam Lyon

ZorkiyBirmingham City 

FCR MalmöVfL Wolfsburg

Arsenal LFCGlasgow City

Det bjuds alltså två absoluta toppmatcher (Wolfsburg-Malmö, Lyon-Potsdam), ett hett brittiskt derby (Arsenal-Glasgow), ett par på pappret jämna matcher mellan stabila lag (Zorkiy-Birmingham, Rossiyanka-Torres), en riktigt svag åttondel (Konak-Neulengbach) och två åttondelar med en klar svensk resp. spansk favorit (Fortuna-Tyresö, Barcelona-Zürich)

För lagen som går vidare kan det bli riktigt drömläge att nå final eftersom ytterligare ett par turneringsfavoriter kommer försvinna. Kvartsfinalerna och semifinalerna kommer lottas samtidigt (21/11) och där är det helt fri lottning. Då gäller det för eventuella kvarvarande svensklag att framförallt inte hamna på samma sida som Lyon. Ett drömscenario blir istället att hamna på samma sida som tre överkomliga lag (ex. Neulengbach, Birmingham, Torres). För turneringens skull får man väl ändå hoppas att det blir hyfsad spridning på lagen.