UWCL: Semifinalklart


Det är klart för semifinaler i UEFA Womens Champions League. Matcherna spelas 19:e-20:e april med returer 26:e-27:e april.

Birmingham City – Tyresö FF
Tyresö kommer vara favoriter i mötet. Under förutsättning att Marta och Caroline Seger inte är skadade även då så kommer man dessutom vara ganska stora favoriter. Birmingham City stod visserligen för en helgjuten laginsats i kvartsfinalen men det var också mot ett mycket dåligt Arsenal. Arsenal, som länge levt på att man haft ett väldigt starkt och samspelt lag var denna gång ett stort kaos, något som motståndarna effektivt utnyttjade. Birminghams mittfält är starkt men övriga lagdelar håller inte samma klass. Man hade förra året oerhört svårt att göra mål i ligan och backlinjen bör få stora bekymmer med Tyresös anfallsspel. Det förutsätter förstås att Tyresö inte står för en lika blek insats som igår. Tyresö bör kunna fixa minst oavgjort borta för att sedan avgöra hemma. .

Turbine Potsdam – VfL Wolfsburg
Det tyska mötet känns helt öppet och helt omöjligt att tippa. Innan säsongen hade jag tveklöst sagt Wolfsburg men Potsdam är helt klart laget som har imponerat mest av de två under säsongen. Riktigt bra matcher kommer det bli alla fall!