UWCL: Twente slog ut tyska mästarna

FC Bayern München är oväntat utslagna ur UEFA Women’s Champions League efter att bara ha fått 2-2 hemma mot FC Twente. i en mycket spännande och händelserik match. Det innebär totalt 3-3 i dubbelmötet och Twente tar sig vidare på fler bortamål.

Stabilt försvarsspel, giftiga kontringar och effektivitet var receptet men Twente är inte ett lag som bara parkerar bussen framför eget mål utan var stundtals också spelförande.

Glödheta talangen Jill Roord (född -97) är en spelare för damallsvenska klubbar att hålla koll på. Hon har öst in mål i ligan den senaste tiden och var en av av första halvleks förgrundsfigurer. Hon gled förbi hela Bayern-försvaret innan hon satte 0-1 (13′).

Målet laget självförtroende och man spelade ut de tyska mästarna den kommande kvarten. Då kom en tysk kontring och slovenska backen Kristina Erman satte olyckligt 1-1 (29′) i eget mål.

Väldigt mycket Bayern därefter fram tills Twente får straff när Nora Holstad Berge får bollen på armen när hon glidtacklar i straffområdet. Maud Roetgering satte säkert 1-2 (56′) och plötsligt behövde Bayern München två mål och blev allt offensivare.

Maike Heuver, en av giganterna i första halvlek, hade större bekymmer i andra och orsakade straffen där Melanie Behringer satte 2-2 (74′). Bayern München tryckte på för seger men landslagets mittback Stephanie van der Gragt växte ut till en gigant liksom målvakten Marieke Ubachs och Twente lyckades hålla undan.

Kul för Twente och Holland som ofta haft otur med lottningarna (Twente har mött PSG och Lyon i 16-delsfinal de två föregående säsongerna) och halkat långt efter på rankingen. Alltid kul med skrällar i turneringen också, så länge de inte drabbar svenska lag alltså…

De tyska topplagen har hämtat in spelare som aldrig förr men spelmässigt känns de inte vassare i år. Det tar förstås lite tid att få in alla nya spelare i laget.  Kanske börjar det också bli lite för lite tysk vinnarmentalitet. Bayern München hade endast tre tyska spelare i startelvan idag.