UWCL: Wolfsburg – PSG 0-2

VfL Wolfsburg har för första gången förlorat i  UEFA Women’s Champions League när man ikväll föll med 0-2 mot franska Paris Saint-Germain. Förlust och nollat på hemmaplan hör verkligen inte till vanligheterna och ännu mer oväntat var att resultatet kändes klart rättvist.

Jag har aldrig sett PSG spela så bra fotboll och nu känns det verkligen som att man har tagit det där sista klivet. Väldigt stabilt i försvaret, dominans på mittfältet och för laget också ovanligt mycket vilja och löpvillighet i offensiven.

Den stora skillnaden mellan PSGs och Rosengårds möten med Wolfsburg var att PSG lyckades vinna kampen om mittfältet samt att man har bolltrygghet och passningsskicklighet på alla positioner.

De många skadorna börjar helt klar ställa till det för Wolfsburg och reservmålvakten Merle Frohms, som ersatte en skadad Almuth Schuklt, spred lite osäkerhet i Wolfsburgs backlinje med en del tveksamma ingripanden. När man nu mötte ett riktigt starkt centralt mittfält saknades också helt klart duon Goeßling/Keßler.

Domare Pernilla Larsson hade en ganska svår kväll i en match med stundtals hårt spel och heta känslor. Hon dömde straff till PSG i första halvlek efter att Aurelie Kaci ganska enkelt fallit, men Anna Blässe hade också kommit in lite klumigt i ryggen på henne.  I andra halvlek visades Wolfsburgs missnöjda tränare Ralf Kellermann upp på läktaren och PSGs Kheira Hamaroui hade knappt kommit in i matchen innan hon fick rött kort för en armbåge på Vanessa Bernauer.

Matchens 5 främsta
Efter denna triumf blir det fem PSG-spelare här.
1. Shirley Cruz (PSG) – Hon har missat en stor del av säsongen p.g.a. skada men nu var Shirley Cruz tillbaka och dominerade på mittfältet både offensivt och defensivt. Satte även 0-2 (26′) när hon vände bort en försvarare och lobvbade målvakten.
2. Caroline Seger (PSG) – Lugn och trygg med bollen och en helgjuten insats matchen igenom. Hade bra kontroll på ytan där Alexandra Popp skulle dominera.
3. Sabrina Delannoy (PSG) – Lagkaptenen var väldigt säker i försvaret och klev också fram och dunkade in straffen till 0-1 (12′).
4. Kenza Dali (PSG) – Som vanligt en av de mest löpvilliga i PSG och gjorde en hel del bra på sin högerkant.
5. Kosovare Asllani (PSG) – Riktigt het i första halvlek där hon var inblandad i en hel del i lagets offensiv. Försvann lite i andra halvlek.

Nilla Fischer i Wolfsburg gör ingen dålig men är heller inte så dominant som när hon spelar som bäst. Minst dryga 90 minuter återstår dock av dubbelmötet och det blir intressant att se om Wolfsburg lyckas resa sig ån det här. Det ska till ett riktigt mästarlag för att lyckas med det.