Värvningsyra i Mallbacken


Mallbackens IF fyllde målvaktspositionen och hela sitt mittfält idag med fem nyförvärv. Utmärkta värvningar som visar att Mallbacken vill etablera sig i Damallsvenskan på allvar den här gången.

Defensiva mittfältaren Kirsty Yallop lämnade Vittsjö för att spendera vintern i den australiensiska ligan men återvänder till Damallsvenskan. Lite överraskande så kommer hon 2016 att spela för Mallbacken istället för Vittsjö. 29-åriga nya zeeländskan Yallop har genomgående varit en av Vittsjös bästa spelare i år och kommer bli en nyckelspelare på Mallbackens mittfält. Högerfoten är bra vid fasta situationer.

24-åriga australiensiskan Tameka Butt kommer säkerligen ha en lite mer offensiv roll någonstans på mittfältet. Hon spelade för några år sedan med Frankfurt men slog aldrig riktigt igenom där. Precis som Yallop spelar hon just nu i Brisbane Roar.

22-åriga Julia Karlenäs har under säsongen spelat både som mittfältare och anfallare i Hammarby men återvänder nu till Mallbacken. Fysiskt stark spelare som alltid tar jobbet. Var klubbens drömvärvning och nu är hon alltså hemma igen.

Från QBIK ansluter också F19-landslagets Emelie Andersson som spelat allt från mittback till offensiv yttermittfältare den gångna säsong. Lovande och mycket användbar spelare att ha i sin trupp förstås.

Det blir ingen Katie Fraine i Mallbackens mål utan det blir istället den skotska Lee Alexander som tar den positionen. 24-åringen har ännu inte debuterat i landslagsdräkten men ingick i den senaste landslagstruppen.

Lämnar Mallbacken gör en annan mittfältare, Sofie Ahlberg. Lite synd tycker jag, då hon gjorde en väldigt fin höst. Hon vänder åter nedåt i seriesystemet till Ämterviks FF tillsammans med sin syster Malin Ahlberg.

,

Ett svar till “Värvningsyra i Mallbacken”