Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Nordsjælland & Islandsnytt

14/10 Det har varit ganska dött vad gäller större damfotbollssatsningar på klubbsidan i Danmark. Nu kanske det ändå är något på gång då FC Nordsjælland aviserat att de siktar på att ha ett lag i högstaligan 2019 som ska spela Champions League 2023. Återstår att se om de lyckas, det vore på tiden att Brøndby och Fortuna Hjørring får lite konkurrens.

Verona tappade ju i princip hela truppen under sommaren men börjar få ihop ett slagkraftigt lag igen efter diverse utländska värvningar. Nyligen värvade man isländska landslagsanfallaren och nu har man gjort klart med den tidigare Göteborgsbacken Arna Sif Ásgrímsdóttir, även hon landslagsmeriterd.


11/10 Silly Season börjar så sakteliga komma igång så här i slutet på säsongen där det inte minst gäller att börja säkra upp de spelare man vill behålla till nästa säsong.

Det blir mycket nytt i ledarstaberna hos de allsvenska lagen i Skåne nästa år när både LB07 och Rosengård byter tränare. Vittsjö tappar sin assisterande tränare Anders Johansson som blir ny förbundskapten för F19-landslaget, läs mer på svenskfotboll.se och i NSK.

Ett lag med bra kontinuitet på tränarsidan är Kristianstads DFF som skrivit ett nytt tvåårskonrtrakt med Elisabeth Gunnarsdóttir, läs mer på klubbens hemsida och i Kristianstadsbladet.

På Island är säsongen redan slut och Kopparbergs/Göteborg FC har bjudit in nyligen landslagsuttagna Anna Rakel Pétursdóttir till provspel, det rapporterar Morgunblaðið. 19-åringen har en stark säsong bakom sig som vänsterback/ytter hos isländska mästarna Þór/KA. Förra året vann hon assistligan. Þór/KA har för övrigt för längt kontraktet med mexikanska stjärnorna Stephany Mayor och Bianca Sierra.

Även norska Vålerenga visar intresse för isländska landslagsspelare och har bjudit in försvararen Ingibjörg Sigurðardóttir och mittfältaren Sigríður Lára Garðardóttir för provspel. Båda har fått sitt genombrott i landslaget under det här året och fick gott om speltid i EM i somras.