Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season

Ute i Europa börjar trupperna ta form och lagen förbereda sig för en ny säsong. Det innebär också en hel del träningsmatcher. Träningsmatcher på TV hör till vanligheterna på damsidan men Eurosport sänder i år Valais Cup där några av Europas storlag deltar: Lyon – FC Zürich (Europsort 2, idag 16.00), PSG – Bayern München (Eurosport, idag 19.00). Vinnarna spelar final på söndag 18.00 (Eurosport)

PSG tycks för övrigt ha brasilianskt på gång in i truppen. Förra veckan skrev jag om rykten om att Christiane var på väg till klubben. Idag skriver Torcedores.com att Érika är är nära en övergång.försvararen/mittfältaren. Hon missade VM p.g.a. skada men är en spelare som jag länge önskat se i Europa.

I Italien har det varit ganska lugnt på transfer-fronten hittills. Mest intressant är kanske evigt unga 40-åriga veteranen Patrizia Panicos övergång från Verona till Fiorentina. Klubben gick tidigare under namnet ACF Firenze men har nu blivit en del av herrklubben Fiorentina och därmed också fått större resurser. En svensk spelare ryktas också vara på väg dit, mina misstankar riktas mot Lisa Ek.

Veckans hetaste övergång i Tyskland är att japanska anfallaren Yuki Ogimi går frånb Wolfsburg till toppkonkurrenten FFC Frankfurt. Ogimi har ju inte riktigt spelat på toppen av sin förmåga sedan hon lämnade Turbine Potsdam för ett par år sedan men blir ett alldeles utmärkt tillskott för Frankfurt som ju tappat sin anfallare Celia Sasic (slutat).

I Sverige stängde transfer-fönstret i tisdags och Josée Bélangers övergång till FC Rosengård tycks ha blivit den sista övergången i Damallsvenskan.

I Elitettan hann Östersunds DFF få in ytterligare en amerikanska och nu börjar man känna igen laget som brukar vara fullt av amerikanska spelare. Mittfältaren/anfallaren Samantha Monahan är senaste nytillskottet och hon kommer närmast från spel i FC Honka i Finland. Spel i Elitettan blir det däremot inte för Vittsjös mittback Sanna Svensson utan hon valde istället Växjö DFF, ytopplag i division 1 som dock mycket väl kan komma att spela i Elitettan nästa säsong.