Veckans Silly Season


2/4 Mittbacken Petronella Ekroth lämnar Hammarby för spel i Djurgården. 26-åringen har efter ett antal skadedrabbade säsonger varit given i Hammarbys startelva de senaste två åren och kan förhoppningsvis fortsätta utvecklas, denna gång med sin mamma Yvonne Ekroth som ny tränare. Läs mer på Djurgårdens hemsida. En annan försvarare, Mikaela Sundlöv, lämnar Djurgården för spel i Sunnanå.

Umeå IK hämtar värvar mittfältaren/försvararen Fanny Hjelm från Gamla Upsala SK. 24-åriga Hjelm har tidigare spelat i UIK 2011 och 2012 då hon startade ca hälften av matcherna. Läs mer på klubbens hemsida.

Även längre ner i rör det på sig, inte minst i lilla Ankarsrums IS, tvåa i sin div 4-serie 2015. Enligt Vimmerby Tidning så ska mittfältaren Emma Wessman provträna med norska serietvåan Avaldsnes och enligt Kindaposten ska Ankarsrum ha värvat amerikanska målvakten Valerie Henderson som även ska vara spelarutbildare i klubben. Henderson har tidiogare spelat med KIF Örebro och har ett antal landskamper upp till U23-nivå för USA på meritlistan. Några 21 A-landskamper som tidningen säger har hon väl däremot inte.

4/4 Läget hos nya och positiva AIK via AIKplay

En som tidigare har spelat i AIK är målvakten Jessica Höglander. Hon ska i år åter börja satsa på fotbollen efter en tids frånvaro för att bl.a. bli mamma. Omstarten sker i division 1 hos Västerås BK30, som ju för övrigt nyligen tappade sin lagkapten Nicole Modin till just AIK. Läs mer på damfotboll.com och i VLT.

IFK Kalmar hoppades att amerikanskan Erin Gunther skulle spela med laget hela säsongen 2016 men problem med att få fram ett jobb åt henne kan göra att det kanske inte blir något spel alls. Klubben har även kontaktat sin tidigare anfallare Sofie Persson, som närtmast kommer från spel i den australiensiska högstaligan. Läs mer på 24kalmar.se

I Frankrike har Caroline Seger och Lisa Dahlkvist fått en ny brasiliansk landslagskamrat. Det är rutinerade mittfältaren Rosana som lämnat Avaldsnes för för PSG. Sedan tidigare spelar ju hennes landsmaninnor Erika och Christiane i klubben. Fredag kväll möts PSG och Lyon i en seriefinal som PSG måste vinna för att ha någon chans på ligaguldet. Även vid seger är dock den chansen liten.

5/4 21-åriga tekniskt skickliga mittfältaren Lejla Basic återvänder till KIF Örebro efter 1,5 säsong i Elitettan med Älta.

,