Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Söberg slutar, Rehn lämnar, Anvegård, Carlsson & Welin stannar

Några av veckans nyheter i korthet. Se Silly Season-sidan för en översikt av övergångarna så här långt.

11/11 Eskilstuna tappar yttelrigare en stark profil när Nathalie Björn flyttar vidare. Hon vore ju en utmärkt värvning för alla klubbar i damallsvenskan men stannar hon i Sverige lär väl Rosengård och Linköping ligga bäst till, Även norska Ingrid Schjelderup lämnar United.

35-åriga Carola Söberg spelar på söndagen sin sista match när hon avslutar en lång och framgångsrik elitkarriär, det meddelar NWT (pluslåst). Hon har under många år visat upp fint målvaktsspel i Damallsvenskan och hela tiden legat på gränsen till landslaget och några landskamper har det också blivit. Hon avslutar karriären med nedflyttning men är en av få som jag tycker gjort en bra säsong i KIF Örebro i år.

10/11 Ytterligare några riktiga viktiga förlängda kontrakt presenterades under fredagen. Kristianstad får behålla sin landslagsspelare Mia Carlsson som varit strålande hela säsongen. Väldigt viktigt förstås. Läs mer på klubbens hemsida.

Även LB07 har presenterat viktiga förlängningar. Mittfältaren Anna Welin och mittbacken Anna Björk Kristjánsdóttir stannar ytterligare ett år. De har varit två av lagets absolut bästa spelare. Läs mer i Sydsvenskan.

9/11 Kristianstads DFF har förlängt kontrakten med amerikanska Becky Edwards och belgiska Tine Schryvers, det meddelar klubben på sin hemsida. Två spelare som jag tror man har möjlighet att få ut ännu lite mer av under 2018. Kristianstad har nu fått ihop en bra stomme för nästa år, men frågetecken finns runt bl.a. Mia Carlsson.

Stefan Rehn lämnar tränarposten i Kopparbergs/Göteborg FC. Inte så oväntat med tanke på lagets tunga säsong. Läs mer på klubbens hemsida.

Växjös skyttedrottning Anna Anvegård har skrivit på för två nya år med Växjö DFF. En väldigt viktig förlängning inför debuten i Damallsvenskan förstås. Anvegård har de senaste tre säsongerna totalt gjort 89 mål.

Vittsjös anfallare Emma Lundh har några ganska tunga säsonger bakom sig med flera klubbyten utan att lyckas komma tillbaka till landslagsform. En stor del av förklaringen kom ut i en läsvärd SVT-intervju häromdagen då hon berättade att hon diagnostiserats för Multipel skleros.

Vad gäller Tabitha Chawinga så är alltså senaste ryktet att det blir en flytt till kinesiska Jiangsu Suning. Bekräftelse på det kommer nog efter helgens damallsvenska säsongsavslutning. Kvarnsveden har för övrigt också gjort klart med ett nyförvärv, en ännu inte namngiven afrikansk landslagsspelare.  Det är dt.se som rapporterat om det här i pluslåsta artiklar.

De utländska spelarna fortsätter trilla in till den spanska ligan, en efter en, Enligt sajten Marca blir brasilianska landslagsbacken Mônica nummer 62 i ordningen. Hon kommer på lång Atlético Madrid från Orlando Pride. Hon blir sjunde brasilianskan i ligan men nationen med flest spelare i ligan (utöver Spanien då) är Japan med nio stycken. Atlético värvade nyligen också tidigare Piteå-spelaren Francisca Ordega.

12var till Veckans Silly Season: Söberg slutar, Rehn lämnar, Anvegård, Carlsson & Welin stannar

 1. Gunnar says:

  Kristianstad DFF förlänger med Becky Edwareds och Tine ”Guldfot” Schryvers.

 2. Svenneberka says:

  Chikwelu och Chukwudi skrev på för två år. Förstärker stommen!

 3. Hans says:

  Snart dags för årets lag ”spelare 12”. Skall bli intressant att se vilka spelare som blir uttagna. Djurgårdens målvakt bör väl ligga bra till. Liksom Jonna Andersson som vänsterback.
  Anna Anvegård hur bra är är hon.? Är hon nära A-landslaget ? Liksom Filippa Angeldahl ?. Har inte sett dem spela men de har fått bra omdöme. Kul med bra spelare som kommer fram.

 4. Gunnar says:

  Kristianstads DFF förlänger med landslagsbacken Mia Carlsson.

 5. PeE says:

  Lokalt, kontinuitet och stabilt bakåt………Emelie Lövgren och Lena Blomkvist klara för ytterligare en (+1) säsong i Piteå

 6. Sjögren says:

  Stämmer det att Adelina Engman skulle vara på gång bort från KGFC? Det surras lite om att åka hem till Finland, uppåt till Stockholm eller Norge…

  • spelare12 says:

   Ingen aning faktiskt, men det är inte omöjligt, många som rör på sig nu. Hon har väl kanske inte heller riktigt haft den utveckling man hoppats på.

 7. Anonym says:

  Nathalie Persson har skrivit på för ytterligare 2 år hos Göteborg

 8. Gunnar says:

  Kristianstad har förlängt med Sif Atladottir

 9. Ulf says:

  Låter ju verkligen ”silly”, men ryktet går i södra Norrbotten om att Piteå IF och Linköpings FC ämnar byta målvakter med varandra. Alltså Hilda Carlén till Linköping och Cajsa Andersson till Piteå. Ja, miljöombyte piggar alltid upp!

 10. The Observer says:

  Inom några veckor kommer troligen LFC också att bli sönderköpta och en del andra rockader, för tredje gången på ett år. Gissningsvis tre – fem spelare som lämnar. Då kommer LFC att ha tappat ungefär en hel startelva…..