Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Tränarbyten m.m.

LB07 byter tränare, det skriver Sydsvenskan idag. Sven Sjunnesoon lämnar efter säsongen och assisterande tränaren Otto Persson tar över. Det är nu också klart att Michaela Johnsson inte spelar mer i klubben då hon p.g.a. bristande speltid valt att lämna klubben för Borgeby i division 1.
Uppd. Under dagen kom det fram mer uppgifter angående Johnsson och en konflikt med tränaren ska ligga bakom flytten. Läs mer i Aftonbladet.

Idag kom också ytterligare besked från Växjö DFF i tränarfrågan som jag skrev om tidigare i veckan. Man har beslutat att tränaren Pierre Persson genast får lämna sitt uppdrag och att assisterande tränaren tar över. Läs mer på Vxonews.

Idag berättar också Linda Sembrant i en TT-artikel (i bl.a. Hallands-Posten) om viss hemlängtan till Sverige. Hon har dock kontrakt fram till sommaren 2019 och en flytt hem innan dess är nog inte att vänta.

Tidigare landslagsmittfältaren Marie Hammarström gjorde i veckan comeback i KIF Örebro i en lokal cup. Någon comeback i Damallsvenskan är kanske inte högaktuell om laget inte åker på skador men hon finns tillgänglig som back-up. Läs mer i Nerikes Allehanda om känslorna efter comebacken.

Kristianstads belgiska vänsterback Lorca van de Putte lämnade ju klubben i somras. Det snackades om att studier i Belgien väntade men hon presenterades i veckan som nyförvärv av Bristol City i engelska WSL. Ligan startar om en dryg vecka.

3var till Veckans Silly Season: Tränarbyten m.m.

  1. Leif says:

    Tror inte att Michaela lämnar lb07 för speltiden skull. Ligger något helt annat bakom hennes avhopp

  2. Anonym says:

    ordf Ove Dahl och VDFF:s styrelse tackar sålunda den så framgångsrike tränaren Pierre Persson genom att inte låta honom vara kvar till EE slut.. Otroligt..

  3. Henrik S. says:

    Inte schysst mot P.P. men en väldigt bra möjlighet för en ny tränare att bli varm i kläderna redan innan damallsvenskan