Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season

I Piteå har man kommit ganska långt med lagbygget och har redan förlängt kontrakten med bl.a. Sara Eliasson, Lena Blomqvist, Lydia Williams och Sofie Persson. Norska June Pedersen hade redan kontrakt för nästa säsong och även landsmaninnan Ann-Mari Dovland är nog nära ett nytt kontrakt. Faith Ikidi, Hallbera Gisladóttir och Josefin Johansson är spelare som har uppvaktats av andra klubbar och deras framtid i Piteå är mer osäker.  Klubben jagar offensiva förstärkningar och visar intresse för såväl Kristianstads Elin Nilsen, QBIKs Julia Spetsmark och Arna-Bjørnars amerikanska Lindsay Taylor.

För Kristianstad står det klart att Lisa Petersson och Emelie Johnson lämnar klubben efter säsongen. Lisa Peterson har fått väldigt lite speltid i år medans Emelie Johnsons flytt ligger mer på det personliga planet.

Mallbacken kan tappa en av sina viktigaste spelare eftersom rutinerade Therése Stolpe funderar på om hon ska fortsätta eller ej. 33-åringen har jobb och familj att prioritera och kan bli svårt att kombinera med spel i Damallsvenskan. I övrigt ligger klubbens prio nummer ett på att komma överens om nytt kontrakt med amerikanska målvakten Katie Fraine. Lagets andra amerikanska, Tessa Gavilsky, som skadade korsbandet vill också gärna tillbaka till klubben men frågan är om man vågar satsa på henne.

Jitex kan bli ny klubbadress för Malmös Emma Wilhelmsson. Jitex är också på jakt efter Linköpings Linda Sällström som säkert skulle trivas i den lilla finska koloni som klubben har blivit. Malmö har förlängt kontraktet med Elin Rubensson som stannar i klubben ytterligare två år.

Linköping visar intresse för Göteborgs Johanna Almgren och Catrine Johansson. Johanna Almgren försökte man värva redan förra året men fick nobben.  Kanske kan tidigare Göteborgstränaren Christian Andersson locka över de båda. Att byta Champions League-spel med Göteborg mot  ett Linköping utan pengar borde dock inte kännas helt klockrent. I övrigt handlar det mesta vad gäller Linköping om vilka av utlandsproffsen som man har råd att behålla.