Veckans värvningar


Några ord om de intressanta värvningar som presenterats i veckan.

Först och främst den glädjande nyheten att Antonia Göransson återvänder till Sverige för spel med Vittsjö GIK. En mycket fin värvning för Vittsjö förstås och säkert en bra miljö för Antonia Göransson att spela i för att få tillbaka självförtroendet. Göransson har haft det ganska tungt spelmässigt under ett års tid nu men förhoppningsvis lossnar spelet framöver. Det ska bli intressant att se hur man väljer att använda henne i Vittsjö.

Linköpings FC förstärker truppen med portugisiska lagkaptenen Claudia Neto. En mycket spännande värvning som jag tror kommer bli mycket lyckad. En bollskicklig och smart spelare som är Portugals mittfältsnav och i mitt tycke klart viktigaste spelare. Portugisisk damfotboll är på uppgång och i veckan värvade också Chelsea en portugisiska. Det är Atlético Madrids Ana Borges som flyttar till en ny klubb med fina traditioner.  Jag misstänker att även att den snabba 19-åriga anfallaren Jéssica Silva snart spelar utomlands efter det spel hon visat upp i landslaget under våren.

Tyresös Tinja-Rikka Korpela har också hittat en ny klubb. Hon blir ny målvakt i Bayern München, som ju tappar sin målvakt Kathrin Längert till FC Rosengård. Därmed får storsatsande Bayern München en minst lika bra ersättare i sitt mål.