Vera Dyatel till Linköping


De damallsvenska klubbarna fortsätter att värva ganska oväntade utländska spelare. Senast i raden är Linköpings FC som skrivit ett tvåårskontrakt med den 30-åriga ukrainska landslagsspelaren Vera Dyatel. Intressant värvning, då det inte direkt kryllar av spelare från Östeuropa i serien.

Hon har för det mesta varit mittfältare i ryska klubblaget Zorkiy, som var hennes senaste klubbadress. I ukrainska landslaget är hon dock ofta anfallare och blev främste målskytt i VM-kvalet med 8 mål på 12 matcher. Hon var nära att bli stor hjälte då hon satte två mål i play-off-spelet mot Italien som Ukraina dock till slut förlorade sammanlagt.

Hon kan göra mål med andra ord men är ändå inte den där måltjuven som jag tycker klubben kan behöva. En stabil, rutinerad och allround spelare som jag kanske ändå tycker saknar den där riktiga spetskompetensen på något område även om hon har en bra passningsfot. Som vanligt blir jag gärna positivt överraskad av hennes insatser i nya klubben.

,

3 svar till “Vera Dyatel till Linköping”

  1. Enligt ÖstgötaCorren har ju i alla fall tränare Sjögren jagat henne i ’flera år’ och det lovar gott då jag tycker LFC värvat väldigt bra under de år han varit i klubben. En offensiv spelare med visst målsinne är väl också vad man har råd att satsa på i Linköping och det kan behövas lite rutin i anfallet där det ju annars är en väldigt ung uppsättning spelare LFC förfogar över.

    Vad gäller det med avsaknad av måltjuv så säger jag njae … visst skulle jag gärna se en spelare som Mittag i LFC men samtidigt har man ju tidigare haft t ex Melis i laget och det fungerade ju inte alls.

    • Det är ju absolut en bra spelare, det som gör mig tveksam är att jag inte vet riktigt hur man ska använda henne eller vem i laget hon ska peta. Jag tycker exempelvis att Blackstenius och Rolfö är vassare anfallare. Gajhede, Neto och Slegers är vassare centrala mittfältare. Hon petar ju inte heller Minde men konkurrerar kanske ut de svenska talangerna på andra kanten. För mig är det en spelare som bör spela i den roll Pernille Harder har strax bakom en toppforward för att göra sig själv full rättvisa. Men man värvar ju knappast en 30-årig ukrainska för att vara backup till henne så det blir intressant att se hur man väljer att lösa det på planen.

  2. Det borde alltid vara en knepig sits för en tränare att göra alla nödvändiga rockader i laget när en ny stjärna anländer. Dessutom är Vera Djatel (obs stavningen!) mittfältare och LFC:s mittfält är ju överbefolkat med bra spelare. Vi vet förstås inte när och OM Slegers kommer tillbaka, så då fyller ukrainskan en viktig funktion.

    Nåja – tränare Martin Sjögren är en klok farbror och han har väl sina ritningar klara över hur han ska disponera sin trupp denna säsong. Det kommer kanske att bli så, att några inte alltför oundgängliga spelare får mycket bänktid – som en Jonna Andersson, eller som en Stina Blackstenius om hon inte ”levererar” tillräckligt. Vera Djatel skulle kanske konkurrera med Pernille Harder om platsen som släpande forward? Den som lever får se…