Verona – Brescia 1-0


Precis som i Spanien spelades idag ett toppmöte i Italien när svensklagen Verona och Brescia drabbade samman ett norditalienskt derby. Hemmalaget Verona (med Stephanie Öhrström i mål) drog det längsta strået och besegrade de regerande mästarna (med Maria Karlsson i mittförsvaret) med 1-0.

Patrizia Panico och Stephanie Öhrström blev stora matchvinnare för hemmalaget. Panico nickade snyggt in segermålet efter att första ha spelat ut bollen till inläggsläge för Tatiana Bonetti. Stephanie Öhrström lyckades med både tur, skicklighet och fina reflexer se till att hålla nollan intakt. Se mål och räddningar i klippet nedan.

Brescia, klar favorit före säsongsstarten, har inlett säsongen oväntat svagt och redan efter åtta omgångar har man tappat fler poäng än under hela förra säsongen och åkt på ett par ovanliga poängtapp mot bottengäng. Man har dock haft skadebekymmer men landslagstrion Daniela Sabatino, Elena Linari och Barbara Bonansea kunde alla göra inhopp i andra halvlek och kommer göra laget starkare framöver.

Verona, som har en nästan helt ny startelva i år har nyligen förstärkt laget ytterligare med Marta Carissimi. Panico kom till klubben i somras och toppar skytteligan överlägset med sina 16 mål på 8 omgångar.

I övrigt fortsätter ett till i år kraftigt förstärkt Mozzanica att gå bra och även överraskningen Firenze. Kraftigt försvagade storlaget Torres är först på 7:e plats
Tabelltoppen: Mozzanica 21p, Verona 20p, Firenze 20p, Brescia 17p, Tavagnacco 14p, Res Roma 17p, Torres 13p.