Vittsjö GIK – Kristianstads DFF 2-1

Vittsjö besegrade något tursamt Kristianstad med 2-1 i kvällens Skåne-derby efter att ha vänt underläge till seger. Susanne Moberg satte 0-1 efter dryga halvtimmen i en annars ganska chansfattig halvlek. I andra halvlek rivstartade Kristianstad och skapade ett antal chanser utan att lyckas uttöka ledningen. Istället lyckades Vittsjö kvittera  en kvart in på halvleken när Kirsty Yallops frispark tog på en Kristianstadsspelare och gick in i eget mål till 1-1.   Med knappa 10 minuter kvar löpte Sofie Andersson på en boll i djupled, Kristianstads annars mycket skickliga mittback Sif Atladóttir missade brytningen, drog på sig en straff och blev frilägesutvisad. Danesha Adams satte straffen till 2-1. Med en spelare mindre på plan lyckades inte Kristianstad forcera in någon kvittering och Vittsjö tog ytterligare en skalp  inför storpublik hemma på Vittjö IP.

Tung förlust för Kristianstad som nu tappar än mer mark i kamp om Champions League-platserna och man släppte åter förbi sig Vittsjö i tabellen. Det är inte utan att laget skulle behöva en Margrét Lára Viðarsdóttir som sätter de klara målchanserna. Just effektiviteten framåt har varit lite av lagets problem i år. Återstår att se om hon snart är tillbaka i klubben. I det tuffa derbyt mot LdB FC Malmö i nästa omgång får laget klara sig utan Sif Atladóttir efter kvällens utvisning och det är ett oerhört tungt avbräck för lagets försvar. Stor risk att gapet till lagen ovanför i tabellen ökar ytterligare. Men vem vet, med tanke på Malmös ekonomi kanske tredjeplatsen kan bli guld värd.