Vittsjö – Mallbacken 2-1

Vittsjö GIK besegrade idag Mallbackens IF Sunne med 2-1 i en mycket jämn match där lagen hade varsin halvlek.

Mallbacken imponerade inledningsvis och ägde första halvlek. Man hade ett ganska klart spelövertag där McSorley/Gavilsky/Ness framförallt vann kampen på mittfältet både på fysik och passningsspel. De avgörande passningarna framåt var dock ofta alldeles för svaga och Mimmi Larsson lyckades inte utnyttja de lägen hon fick.

Jämnare spelmässigt inledningsvis i andra halvlek där Vittsjö fick lite bättre ordning på spelet. Man får också en tidig utdelning när Antonia Göransson dras ner i straffområdet. Jennifer Falk räddar straffen men Jane Ross satte returen på sin egen straff till 1-0 (52′). Målet gav Vittsjö mer energi och man tog allt mer över spelet.

Då kom lite ologiskt till slut Mallbackens mål när Madelen Janogy rann igenom på kontring och satte 1-1 (65′). Glädjen blev dock kortvarig för Mallbacken för bara minuter senare fastställde Vittsjö slutresultatet när Jane Ross satte sitt andra mål för dagen till 2-1 (67′)

Matchens 5 främsta
1. Jane Ross (Vittsjö) – Har varit en pålitlig målskytt tidigare säsonger. I år har hon ofta haft en mer tillbakadragen roll och hittills fått gå mållös av planen. Inte på något sätt dominant i spelet men var på rätt plats vid rätt tillfälle och avgjorde matchen.
2. Madelen Janogy (Mallbacken) – Utvecklingskurvan för Janogy fortsätter spikrakt uppåt. Mallbackens för dagen klart främsta anfallsvapen bjöd på flera fina framspelningar i första halvlek och sysselsatte på egen hand hela motståndarförsvaret när hon flyttades upp på topp i andra. Tyvärr för Mallbackens del var hon den enda som hade precision i de avgörande lägena.
3. Antonia Göransson (Vittsjö) – Osynlig i första halvlek men desto mer synlig i andra där hon gång på gång utmanade bortaförsvaret och bl.a. fixade straffen.
4. Tessa Gavilsky (Mallbacken) – Fortsätter att vara en stark bollvinnare på mittfältet. Trots lite tempo-brist lyckas hon på något vis ändå komma vinnande ur väldigt många situationer och lugnt spela bollen vidare.
5. Ifeoma Dieke (Vittsjö) – Lite tveksamt ingripande vid målet men annars hade Dieke ofta väldigt bra koll på Mallbackens anfallare och vann väldigt många dueller.

Uppdatering: Det blev idag också klart ytterligare en skotska ansluter till Mallbacken då man gjort klart med 18-åriga Lucy Graham från Hibernian. Ytterligare ett lite oskrivet kort på den här nivån men kanske innehar den offensiva mittfältaren de kreativa lösningarna som Mallbacken behöver för att ta trepoängare framöver.