Vittsjö – Rosengård 0-4

Vittsjö GIK gör en mycket fin första halvlek där man med mycket energi och fin press spelar jämnt med FC Rosengård. I andra halvlek visade dock de regerande mästarna mästarklass och slutresultatet blev till sist 0-4 inför 673 personer..

Mycket pigg start av hemmalaget som pressade tillbaka gästerna som dock allt eftersom åt sig in i matchen. Vittsjö borde nog ha haft en straff i första halvlek efter att Lina Nilsson i mina ögon väldigt tydligt fällt Antonia Göransson, men halvleken förblev mållös.

I andra halvlek var Vittsjö inte ens nära utan Rosengård tog, precis som i de föregående två omgångarna, över totalt och spelade ut hela registret mot trötta motståndare. Målen: 51’ Bachmann, 54’ Bachmann, 60’ Mittag, 62’ Gunnarsdottir.

Matchens 5 främsta
1. Ramona Bachmann (FC Rosengård) – Ramona Bachmann har inlett säsongen strålande och idag avgjorde hon matchen med två snabba mål.
2. Sara Björk Gunnarsdóttir (FC Rosengård) – Visade klass med hårt jobb från straffområde till straffområde. Dessutom både assist och mål.
3. Marta (FC Rosengård) – Bjöd på en hel del läckra passningar i matchen, inte minst förarbetet till 0-3.
4. Johanna Andersson (Vittsjö GIK) – Enorm arbetsinsats på mittfältet.
5. Antonia Göransson (Vittsjö GIK) –  Kul att se Antonia Göransson visa klart finare form när hon konstant försökte utmana Rosengårds-försvaret i första halvlek. Låg bakom det mesta i Vittsjö-offensiven.

Mycket vasst spel i också av Vittsjös lagkapten Ifeoma Dieke tills försvaret falerade i andra halvlek. Stabilt mittbacksspel också av Amanda Ilestedt och Emma Berglund i Rosengård.

Matchens roligaste: Domare Annika Andric visar av misstag det röda kortet istället för det gula för Kirsty Yallop och får ursäkta sig rejält när hon upptäcker sitt misstag.