Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VM: Drömväg till final?

Jag har varit pessimistisk vad gäller Sveriges chanser i VM hela våren, men nu är äntligen mästerskapet här så nu är det optimism som gäller. Faktum är att Sverige med lite tur skulle kunna få en riktig drömväg till final. Ingen lätt väg, får sådana finns inte, men ändå i sammanhanget en finalrutt som inte är omöjlig att fixa. Nedan syns slutspelsträdet för turneringen.

moln3

En påminnelse om grupperna (med lagen i den ordning jag tippade dem):
Grupp A: Kanada, Holland, Kina, Nya Zeeland
Grupp B: Tyskland, Norge, Elfenbenskusten, Thailand
Grupp C: Schweiz, Japan, Kamerun, Ecuador
Grupp D: USA, Sverige, Nigeria, Australien
Grupp E: Brasilien, Spanien, Sydkorea, Costa Rica
Grupp F: Frankrike, England, Mexiko, Colombia

Om mina grupptips skulle slå in kan vi få ett mycket ojämnt fördelat slutspelsträd med alla stora favoriter på samma sida. Det vore kanske inte så lyckat för turneringen, men skulle kunna bli rena drömscenariot för Sverige….förutsatt att vi går vidare från gruppen och hamnar på den andra halvan vill säga. Då skulle det kunna se ut som i slutspelsträdet nedan. Tyvärr så är det ju sällan allt går precis som man har tänkt sig och vi kan ju exempelvis också gå vidare som trea och där med löpa stor risk att möta Tyskland redan i åttondelsfinal.

positivtslutspelstradvm2015

Brasilien, Schweiz och England är förstås överkomliga motståndare på vägen till final om man jämför med alternativet som skulle kunna vara Tyskland, Frankrike och USA.

2var till VM: Drömväg till final?