Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VM: Form & skadeläge

Jag har inte inte hunnit skriva ett ord om matchen mellan Sverige och Holland i lördags som slutade 2-1 förrän nu och jag tycker det är lite svårt att dra några stora växlar av den väldigt våta åskmatchen. Det verkligt positiva är i alla fall att vi dominerade ganska stort spelmässigt och släppte till få målchanser. Som vanligt dock lite problem att skapa framåt och svenskorna känns fortsatt inte riktigt heta i straffområdet.

Det var väl inte så många som direkt glänste i ruskvädret men jag tycker att sjärntrion Schelin, Seger, Fischer ser stabil ut och det är ju lovande de måste komma upp i toppform nu. Sedan är jag tämligen säker på att Sofia Jakobsson kommer att gör a ett bra VM och vara jobbig att möta. Jag hoppas också att Therese Sjögran verkligen ger allt och får ut allt av sitt fotbollskunnande i sitt sista mästerskap. Sedan är då frågan om man lyckas utnyttja Kosovare Asllanis styrkor från sin kantposition.

I övrigt är det bara att hoppas att det ljusnar skademässigt för exempelvis Lisa Dahlkvist. Jag känner mig dock ändå ganska trygg med Linda Sembrant på mittfältet också men jag hade kanske hoppats att hon fått lite fler möjligheter att spela in sig bredvid Seger.

Olivia Schough har jag hackat en del på då och då men hon förtjänar beröm för ett riktigt piggt inhopp mot Holland.

Ny reserv på plats är också KIF Örebros mittback Marina Pettersson Engström. Det känns tryggt att hon är i Kanada med tanke på skadeläget hos mitytbackarna och jag tycker ju att hon borde varit i truppen från börrjan. Så helt klart ett bra alternativ om skadeläget förvärras.