VM-kval: Färöarna – Sverige 0-5

Färöarna hade som väntat inget att sätta emot Sverige den här gången heller och segersiffrorna skrevs till 0-5.

Någon större analys av matchen känns inte värd att göra då motståndet åter var alldeles för svagt. Ingen spelare stack ut mer än någon annan. En stabil laginsats där man gjorde vad som krävdes, men inte så mycket mer, för att bryta igenom Färöarnas mur till försvar. Spel mot ett mål i 90 minuter men ändå skulle jag nog vilja se att man lyckas skapa fler heta chanser och gör fler mål.

Värt att notera att Olivia Schough satte sitt första landslagsmål. Matchovanan lyste igenom lite inledningsvis. Magdalena Ericsson gick från att sitta på läktaren igår till att få spela en hel halvlek, och gjorde en bra insats utan att dock alls testas i defensiven. Jenny Hjohlman gjorde comeback i landslaget i andra halvlek men fick inte så mycket uträttat.

Nilla Fischer är avstängd i nästa match mot Polen efter att ha fått ett gult kort. Polen besegrar vi dock ändå. Caroline Seger åkte på ett onödigt gult kort efter att ha ryckt tag i domaren för att göra henne uppmärksam på att Nilla Fischer ville tillbaka in i spel.