Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VM-kval Polen – Sverige imorgon

Sverige var fullkomligt överlägset när lagen möttes i Malmö i september (2-0) då Polen knappt ens försäkte anfalla. I Polen bör det rimligtvis bli lite tuffare och kanske ett lite offensivare Polen. I Polen finns också en del duktiga spelare så det är inte ett lag man kör över hur som helst. Till skillnad från mötet i Sverige så har man också nu med sig sin supertalang Ewa Pajor i offensiven. Intressant att se om hon lyckas skapa trubbel för den svenska defensiven.

För svensk del gäller det förstås att rycka upp sig rejält jämfört med matchen mot England senast. Det tror jag också laget kommer att göra nu när det är ett aningen lättare motstånd. Mittbackskris har det skrivits i kvällstidningarna men det är förstås en aning överdrivet även om Nilla Fisher är avstängd och Amanda Ilestedt haft skadekänningar. Vi har ändå tre riktigt starka mittbackar att tillgå i Linda Sembrant, Emma Berglund och Marina Pettersson-Engström. Jag skulle gärna se kombinationen Sembrant/Pettersson-Engström men är ganska övertygad om att det blir Sembrant/Berglund. Några stora förändringar från startelvan senast är nog inte att vänta trots den bedrövliga insatsen.

Polens fotbollforbund streamar matchen på YouTube

Det spelas en hel del andra intressanta kvalmatcher, inte minst den mellan Island och Danmark. Det är vinna eller försvinna för båda lagen om man ska ha chans på play-off. För Danmarks del är chansen dock minimal även vid seger. Island har ett hyfsat utgångsläge att nå play-off vid vinst.