Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Wolfsburg fixade dubbeln

SC Sand gör en väldigt bra match och en stor kämpainsats men föll till slut i tyska cupfinalen mot VfL Wolfsburg med 1-2. Pernille Harder stor matchvinnare med sina två mål.

Lite mer finess i anfallsspelet hos Wolfsburg men annars var det i långa perioder en ganska jämn match framför allt i första halvlek som slutade 0-0. Kraftigare övertag av Wolfsburg i andra där man gick upp i tvåmålsledning. Alexandra Popp stod för assisten till det andra målet men drog strax därefter på sig rött kort.

En annan Linköpings-bekanting klev då fram och räddade spänningen i slutet av matchen. Serbiska Jovana Damnjanovic (provspelare i LFC för några år sedan) gjorde en stormatch och satte reduceringen via stolpe och målvakt strax efter utvisningen. På övertid blev även Sara Björk Gunnarsdóttir utvisad men Sand han inte utnyttja det dubbla överläget.

Matchens främsta
1. Pernille Harder (VfL Wolfsburg) – Dominerar redan lika mycket i Tyskland som hon gjorde i Sverige. Mycket boll och fina lösningar i offensiven. Dubbla nickmål (ett på Graham Hansens hörna och ett på Popps inlägg) säkrade segern i cupen.

2var till Wolfsburg fixade dubbeln

  1. Hans says:

    En fråga om träningslandskampen mot USA den 8 juni. Flygs USA lag hit endast för den matchen ? Eller kommer dom att spela fler matcher i Europa ?