Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VfL Wolfsburg – Turbine Potsdam 2-0

VfL Wolfsburg såg till att spetsa till toppstriden i Frauen-Bundesliga ytterligare genom att besegra Turbine Potsdam med 2-0 på fredagskvällen i veckans toppmatch i Europa.

Det var en ganska tuff och hård match och redan efter en kvart kom ett rött kort. Potsdams främsta målskytt Genoveva Añonma tacklade en Wolsburgsspelare lite bryskt och visade sedan den upprörda Wolfsburgsbänken fingret och fick se det röda kortet för osportsligt uppträdande. Efter utvisningen fick Wolfsburg ett klart övertag och kunde kontrollera resten av matchen.

Målen kom efter fint samarbete mellan Nadine Keßler och Selina Wagner. Wagner serverade snyggt bollen till Nadine Keßler som satte det första målet och vid det andra målet var det ombytta roller. I veckan har det spekulerats i att Nadine Keßler inte skulle kunna spela och eventuellt även missa Champions League-finalen men av hennes skade syntes inget. Selina Wagner, som spelat några matcher efter ett långt skadeuppehåll har visat strålande spel och målform i de senaste matcherna.

Nilla Fischer spelade som vanligt hela matchen i backlinjen och gjorde på det stora hela en stark insats men hade ett par misslyckade ingripanden som höll på att resultera i farliga Potsdamkontringar. Antonia Göransson fick åter sitta på bänken och börjar se sig om efter andra klubbalternativ för att få speltid.

Turbine Potsdam fick se en välkommen comeback av Anna Sarholz i målet. Hon har haft diverse skadebekymmer de senaste åren och inte spelat en ligamatch för A-laget sedan säsongen 2010/2011. Ett inhopp i andra halvlek gjorde också skotskan Lisa Evans som var tillbaka efter ett kortare skadeuppehåll.

Tre omgångar återstår av serien och bara en poäng skiljer mellan de tre topplagen. FFC Frankfurt har 16 plusmål på sina konkurrenter. Wolfsburg har visserligen en poäng mindre men det mest gynnsamma spelschemat.  Återstående schema: 
FFC Frankfurt (47p): Hoffenheim (b), Turbine Potsdam (h), Wolfsburg (b)
Turbine Potsdam (47p): Cloppenburg (h), Frankfurt (b), Bayern München (h)
VfL Wolfsburg (46p): SGS Essen (h), Cloppenburg (b), Frankfurt (h)