Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

WSL: Sunderland imponerar

wsl2015_8Nykomlingen Sunderland fortsätter att imponera i engelska WSL och idag besegrade man serieledande Chelsea hemma med hela 4-0. Jag har inte sett laget spela sedan lagets fina debutmatch i våras men trodde nog att lagets framfart snart skulle dämpas. Det har den inte gjort och med fem segrar på åtta matcher är man nu tvåa i tabellen, två poäng bakom just Chelsea.

20-åriga anfallstalangen  Beth Mead fortsätter att göra mål och borde snart vara aktuell för A-landslaget. Tre nya mål idag ger totalt åtta på lika många matcher, dubbelt så många som de som delar andraplatsen i skytteligan.

Man har annars en av de mest anonyma trupperna i serien men också en av de mest samspelta. Under sommaren har man dock fått in ett välkänt namn i irländska Stephanie Roche som blev världskänd över en natt med sitt Puskas-nominerade mål härom året. Matchen var säkert också en skön debut för tidigare AIK- och Linköpingsmålvakten Hilde Gunn Olsen som anslutit till klubben efter att ha fått lämna sin norska klubb Arna-Bjørnar (Läs mer om det i Bergensavisen).

För Chelsea, med bl.a. tre engelska VM-brons-medaljörer (Aluko, Rafferty,Chapman), Hedvig Lindahl och sydkoreanska stjärnan Ji SoYun i startelvan var det årets första ligaförlust. Marija Banusic kom in i andra halvlek medans nyförvärvet Fran Kirby blev kvar på bänken.

Dagens övriga matcher: Liverpool – Notts County 1-2, Bristol Academy – Manchester City 0-3. Birmingham City möte Arsenal på imorgon.