Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 3

311anDet blir en offensiv 11:a den här gången. Med ett par fina räddningar i första halvlek såg Sofia Lundgren (Linköpings FC) till att Linköping höll tätt bakåt. Lugn och trygg matchen igenom trots förlust tillslut. EM-formen verkar vara på gång och det kan kanske bli kamp med Kristin Hammarström om platsen som förstemålvakt i EM ändå.

Lugna och trygga kanadensiskan Marie-Éve Nault (KIF Örebro) är en av många nya som har fått Örebro att lyfta i säsongsinledningen. Lugn och trygg är också Line Røddik Hansen (Tyresö FF) som är en del av det hittills mycket starka Tyresö-försvar som ännu inte har släppt in något mål. Jessica Samuelsson (Linköpings FC) fick för ovanlighetens skulle spela på högerkanten i klubblaget. Hon gjorde liksom hela Linköpings försvar en till stora delar stark insats i den sena förlusten mot Tyresö.

Helén Eke (KIF Örebro) har gjort succé på KIF Örebros mittfält så här långt med tre mål på lika många matcher. Med två snabba mål tidigt mot Vittsjö avgjorde hon matchen. Josefin Johansson (Piteå IF) var riktigt bra även i förra omgången. Den här gången låg hon bakom lagets första seger för säsongen med ett mål och en assist. En annan som har inlett säsongen strålande är Umeås nya lagkapten Rita Chikwelu (Umeå IK). Komplett mittfältare som gav sitt lag ledningen och visade vägen i segermatchen mot Kristianstad.

Christen Press (Tyresö FF) räddade tre poäng med två riktigt fina soloprestationer i slutskedet av matchen mot Linköping. Nu fick hon dock inte tillgodoräkna sig det första målet som dock redan var inne när Kirsten van de Ven sköt ribbreturen.   Jodie Taylor (Kopparbergs/Göteborg FC)  fick fart på Göteborgs målskytte  och satte hela tre mål borta mot Sunnanå. Hennes tre första damallsvenska mål förde henne rakt upp i delad skytteligaledning.  Anja Mittag (LdB FC Malmö) var inblandad i samtliga Malmös mål och gjorde själv ett i 3-0-segern mot Mallbacken. Med tre mål på tre matcher är också hon skytteligaledning och mot Mallbacken var det samarbetet med Katrine Veje (LdB FC Malmö) som blev avgörande. Ett mål och en assist blev det för danskan..