Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

1:a omgångens 11:a

Vi kommer under säsongen efter varje omgång ta ut en elva med spelare som utmärkt sig särskilt på ett eller annat sätt. Vi har inte möjlighet att se alla matcher varje omgång så elvan kommer delvis påverkas av vilka macteher vi ser och inte även om vi också lyssnar på vad andra har noterat i övriga matcher.

Denna veckas 11:a domineras av Tyresö efter deras fantastiska 7-0 seger över Örebro.  Vi har svårt att välja bort någon av de offensiva spelarna som alla var lysande i matchen.  Därför får Marta, Veró Boquete, Madelaine Edlund, Kirsten Van de Ven och Caroline Seger varsin plats. Även Line Røddik Hansen på vänsterbacksplats kommer in i elvan efter en lysande match. Synd att hon inte är svensk säger jag bara!

Sofie Persson visade direkt att hon blir viktig på Piteås mittfält och som lagets kapten. Hon kom även med i målprotokollet. Från Piteå hämtar vi också målvakten Lydia Williams som fick hålla nollan mot AIK i sin debut och gjorde några viktiga och fina räddningar under matchen.

Lina Nilsson får plats i elvan efter sin läckra lobb till 2-0 i Malmös match mot Jitex. Snyggt! I mittförsvaret hittar vi två isländskor. Sif Atladóttir fortsätter att imponera och gjorde en mycket bra match för Kristianstad i 1-1 matchen mort Linköping. Katrin Jónsdóttir gjorde en rad viktiga brytningar och vann mycket boll i Djurgårdens defensiv och var starkt delaktig till att Kopparbergs/Göteborg inte lyckades skapa så mycket chanser. Hon spelade visserligen i en balansroll mellan försvar och mittfält men får här plats i försvaret.

Till omgångens spelare utser vi   Line Røddik Hansen