Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Algarve: Startelvan mot Island

sverige_island_algarve_cup2013Pia Sundhage är fullt beslutsam om att spela ihop sin EM-startelva och det tuffa spelschemat till trots blir det bara ändringar på högerkanten i den svenska startelvan mot Island. In med Antonia Göransson istället för Emmelie Konradsson och Lina Nilsson istället för Jessica Samuelsson. Det bäddar för en offensiv högerkant.

Det hade varit lite kul att se Hanna Folkesson från start i matchen på mittfältet efter sitt fina inhopp senast. Alternativt Carina Holmberg, vars ofta underbara långa passningsspel vore intressant att se på den här nivån. De båda hinner förhoppningsvis ändå få en del speltid under resten av turneringen.

Imorgon väntar alltså Island, som vanligt med ett stort antal damallsvenska spelare i laget. Det är ett lag med en oerhörd kämpaglöd som springer oändligt mycket och pressar högt och är allmänt jobbiga att möta. Ibland dock lite naivt offensiva och det är något som vi bör kunna utnyttja. Island saknar dock sin stora målskytt Margrét Lára Viðarsdóttir som är på väg tillbaka efter sin operation.Det vore kul att se någon av lagets framtidsanfallare, 95:orna Sandra María Jessen och Elin Metta Jensen, få mäta sig mot Sverige istället..

Matchen spelas fredag 19.00 och sänds på Eurosport.