Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Assi och Real bland söndagens förlorare

Elitettan

IFK Kalmars chanser att nå Elitettan förstärktes ytterligare när Böljan under söndagen besegrade Assi med 2-0. Assi missade därmed chansen att ta tillbaka andraplatsen men Böljan närmade sig Holmalund och Sundsvall ovanför nedflyttningsstrecket. Eftersom i princip alla lag tycks kunna slå alla i Elitettan för tillfället  kan fortfarande mycket hända runt de båda strecken i de två avslutande omgångarna.

Östersunds DFF lyckades inte haka på Böljan utan föll mot IK Uppsala med 1-2 och nu är degraderingen nära. Noterbart är också att Östersund har drabbats av ett tungt avbräck inför säsongsavslutningen då duktiga målvakten Tarah Hobbs lämnat klubben av familjeskäl.


Spanien

Jag trodde kanske att Atlético Madrids drygt 500 dagar långa förlustfria ligasvit skulle brytas i helgen i seriefinalen mot FC Barcelona. Det gjorde den inte utan matchen slutade 1-1 och båda lagen toppar fortsatt ligan på samma poäng.

Ett lag som tycks vilja ta upp kampen med KIF Örebro om att bli mitt sämsta tips i år är Real Sociedad.  Ett lag som jag tycker borde höra hemma på övre halvan men som inlett säsongen med sju raka förluster. Man fortsätter att vara ganska stabila i defensiven men man kan verkligen inte göra mål. Inte ens mot underhållande och offensiva nykomlingen Sevilla, som haft svängdörrar i försvaret de gånger jag sett dem spela, fick man in någon boll i mål utan föll med 0-1.