Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Becky Edwards åter till Kristianstad

15/8 :Den 26-åriga amerikanska mittfältaren Becky Edwards återvänder till Kristianstads DFF på lån, det meddeler hennes nuvarande klubb Houston Dash idag. Hon representerade KDFF säsongen 2012 och kommer snart ansluta till klubben igen då Houston missade slutspelet i NWSL.

En mycket bra värvning men jag hoppas att det är ett lån som inte kostar klubben många kronor (eller helst ingenting och enligt bloggen Vindsrummet så gör det inte heller det), annars känns det inte som ett särskilt smart drag i dagsläget med tanke på klubbens ekonomiska situation. Man riskerar ju inte direkt att åka ur serien av några andra skäl än de ekonomiska.

Tränare Elisabet Gunnarsdottir om den ekonomiska situationen

18/8 En liten uppdatering: Anledningen till att Becky Edwards ”inte kostar något” är att Sif Atladóttir är sjukskriven resten av säsongen och man kan använda pengarna från hennes lön till att täcka kostnaderna för Edwards. Inte helt oväntat dök det upp en del kritik för det beslutet då man ju istället kunde lägga pengarna på att betala av skulder. Det tycks ändå vara posotiva tongångar i kampen om att lösa krisen.  
Läs mer i Kristianstadbladet  ”Provocerande av en klubb i kris”  ”KDFF försvarar lånet: Kostar inget extra”.

4var till Becky Edwards åter till Kristianstad