Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Bremer & Mbock till Lyon

När det aviserades att spelare som Lara Dickenmann och Elise Bussaglia skulle lämna Lyon för Wolfsburg kändes det lite som att Olympique Lyon kanske skulle börja tappa lite mot övriga toppkonkurrenter i Europa. Lyon tänker dock inte bli omsprunget av PSG i Frankrike och har siktet inställt att ta sig tillbaka upp på Europa-tronen. Det visade man idag när man presenterade två av Europas hetaste talanger som nyförvärv.

Det handlar om den stora tyska talangen Pauline Bremer som ansluter från Turbine Poitsdam. Hon är nästan lika all-round som Lara Dickenmann och förstås en alldeles utmärkt ersättare för henne. 19-åringen har redan haft en nyckelroll i Turbine Potsdam och spelat in sig i den tyska VM-truppen.

Den stora franska mittbackstalangen Griedge Mbock Bathy är den andra riktigt vassa värvningen och hon ansluter från Guingamp. 20-åringen är helt klart en framtida storback som redan nu fantastiskt bra och med i den franska VM-truppen. Jag tycker kanske hon är ännu härligare att se som central mittfältare och kanske kan hon få ta Bussaglias mittfältsplats rakt av eftersom Lyon ju har Renard och Kumagai i mittförvaret.

Sedan tidigare har ju ytterligare en av Frankrikes stora talanger, kreativa mittfältaren  Claire Lavogez, värvats från Montpellier. 25-åriga Aurélie Kaci återvänder också till klubben efter en tid PSG och kommer att bli ett bra alternativ på många positioner då hon nästan alltid gör ett stabilt jobb var hon än placeras på planen.