Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Dagens Silly Season 15/1

Försvararen/mittfältaren Emma Wilhelmsson väljer att vid 28 års ålder lämna Chelsea och lägga skorna på hyllan. Innan flytten till England spelade hon för Jitex men hon hade sina mest framgångsrika år i LdB FC Malmö där det blev två SM-guld (2010, 2011). Hon har också representerat Sverige på landslagsnivå upp till U23.

Ekvatorialguineas anfallsstjärna Genoveva Añonma berättar i en intervju med BBC att hon överväger en flytt till Frankrike eller Sverige. Hon spelar i dagsläget i Turbine Potsdam och har varit i rampljuset denna vecka efter att ha berättat om de förnedrande tilltag man gjorde för att fastställa hennes kön 2008.

Idag avslöjades också vilken tysk klubb som isländska mittfältaren Dagný Brynjarsdóttir valt att spela för under våren. Det blev storlaget Bayern München för 23-åringen som är en spännande tvåvägsspelare som bara blir bättre och bättre. Kontraktet gäller fram till sommaren.

24-åriga mittbacken Kim Sundlöv, som i Sverige senast representerade Sundsvalls DFF (2013), flyttar från Åland United till Djurgården. Djurgården, som lyckats behålla hela stommen från 2014 bortsett från Irma Helin, känns som en allt starkare favorit att vinna Elitettan när andra traditionella topplag som Kvarnsveden och Sunnanå ser ut att tappa i slagkraft.