Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan 2017, omg. 15

Återkommer med lite mer tankar om helgens fotboll under måndagen

10/9 17:00 Eskilstuna United – Djurgårdens IF  1-1 (Brown – Jalkerud)


10/9 16:00 FC Rosengård – Linköpings FC  2-2 (Minde, Banusic – Masar, Viggósdóttir)
En ny klassisk seriefinal utspelades idag, en match som innehöll det mesta. Linköping tappade en tvåmålsledning men ska nog ändå vara nöjda för att man lyckades komma från Malmö med en poäng med tanke på hemmalagets stora övertag både i spel och chanser i matchen. LFC behåller nu guldgreppet.

Rosengård tycker jag spelar sin bästa fotboll på länge. Man satte full fart från start och imponerade med bra passningsspel i högt tempo i 90 minuter. Bra spel bortsett från i de båda straffområdena då, där man ju trots allt avgör matcher. Tajmingen i sista passningen och avsluten var inte tillräckligt bra.

Linköping imponerade genom att undvika att förlora trots att man sattes under hård press under stora delar av matchen och man imponerade också med sin effektivitet. Två avslut plus en stolpträff och ändå två mål är bra jobbat. Just effektivitet är något svenska lag måste ha för att hävda sig internationellt.

Omdiskuterat efteråt blev åter domarinsatsen efter den uteblivna utvisningen på Maja Kildemoes i slutet av matchen, läs mer om det i Sydsvenskan.

Många fina spelarinsatser men jag har svårt att plocka ut någon som stack ut extra mycket. . Av landslagsspelarna så visade Marija Banusic åter avslutsklass av internationella mått och Lina Hurtig trivdes med kontriingsspelandet och var bra på sin kant. Claudia Neto saknades ju på LFCs mittfält men Kosovare Asllani visade åter hur skicklig hon blivit i sitt defensiva spel.

I Rosengård så tycker jag att Hanna Folkesson såg piggare ut än på länge. Caroline Seger gör en bra match på det stora hela och spelade med rejäl pondus på mittfältet men straffar får man inte missa i en seriefinal.


LB07 – Kopparbergs/Göteborg FC  2-1  (Lilja, A. Welin – Kollmats)


Kristianstads DFF – KIF Örebro  3-2 (Ivarsson, Atladóttir, Schryvers – de Jongh, Svensson)
Väldigt jämn match på en svårspelad och regntung plan. Spelet blev därefter och passningsspelet var ingen höjdare från något av lagen. Lagen turades om att ha initiativet i matchen och oavgjort hade väl kanske känts rättvist men ett sent segermål gav Örebro en ny blytung förlust.


Hammarby IF  – Kvarnsvedens IK  2-1 (Larsson, Lindberg – Chawinga)


Vittsjö GIK – Piteå IF  0-0
Vittsjö är nog mest besvikna med resultatet efter att ha haft ett ganska klart spelövertag under större delen av matchen. Lagets anfallsspel var dock inte tillräckligt bra för att skapa särskilt mycket bekymmer för Piteås stabila försvar. Piteå skapade heller i princip ingenting på hela matchen utöver vid ett par hörnor som blev halvfarliga.

Matchens 3 främsta
1. Faith Ikidi (Piteå IF) – Felfri matchen igenom och vann alla dueller mot Vittsjös främsta anfallsvapen Linda Sällström
2. Amanda Persson (Vittsjö GIK) – Hela Vittsjös backlinje med Persson tillsammans med Dieke, Adolfsson och Klinga gör fina defensiva insatser. Jag har väntat på att Persson ska ta för sig lite mer i offensiven och idag gjorde hon det. Drog igång många av lagets anfall med fina offensiva initiativ och samarbetade bra med Emmi Alanen som hade väldigt mycket boll i matchen men hade varierad kvalitet i passningsspelet.
3. Hilda Carlén (Piteå IF) – Väldigt tryggt agerande också av Carlén genom hela matchen. Tvingades någon enda riktigt vass räddning men såg väldigt säker ut i alla andra ingripanden.


 

20var till Damallsvenskan 2017, omg. 15