Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan, inför omgång 5

Redan imorgorn är det dags för den 5:e omgången av Damallsvenskan.

8/5 18:00 Tyresövallen: Tyresö – Piteå IF
Skadedrabbade Piteå står inför en tuff uppgift och har nog lite stukat självförtroende efter förlusten mot Mallbacken. Lagets anfall är kraftigt decimerat där tyvärr Hanna Pettersson sällar sig till kategorin korsbandsskadade. Frågetecken också för Clara Markstedt som inte kunde spela senast och nyförvärvet Francisca Ordega är långt ifrån U20-VM-formen. Enligt Piteå-tidningen har man också kontaktat Jennifer Nobis i hopp om att hon ska komma och rädda upp situationen, men så tycks det inte bli. Tyresö går in i matchen som skyhöga favoriter, dags att få fart på målskyttet nu? Tips: 4-0.

8/5 19:00 Valhalla: Kopparbergs/Göteborg FC – Umeå IK
Intressant möte med en inte helt given utgång. Umeå IK har spelat fin fotboll mot topplagen utan att få poäng-utdelning. Kan man visa samma spel mot Göteborg finns helt klart goda chanser till poäng. Göteborgs spel stämmer dock allt bättre och på hemmaplan ska man vara favoriter. Tips: 2-1.

8/5 19:00 Arena Linköping: Linköpings FC – Vittsjö GIK  
Inget av lagen har fått någon superstart på serien och Linköping står fortfarande utan seger. Lagen har dock helt skilda problem. Linköpings defensiv är stark medans Vittsjös defensiv fortsatt får klara sig utan Ifeoma Dieke och inte alls känns särskilt stabil. Linköpings offensiv har inte imponerat särskilt medans Vittsjös offensiv stundtals visar mycket fina takter. Linköping hade stora problem med att försvara sig vid de fasta situationerna när lagen möttes i höstas. Tips: 2-2.

9/5 15:00 Behrn Arena: KIF Örebro DFF – LdB FC Malmö   TV4 Sport
Omgångens toppmöte spelas i Örebro där hemmalaget nu får bekänna färg rejält mot Malmö. KIF Örebro har genom åren blivit känt som ett målsnålt lag men i dagsläget är man faktiskt det lag som har gjort flest mål. Malmö, som inte alls imponerat hittills, kommer ändå till matchen som klara favoriter. Tips: 1-2.

9/5 18:00 Vilans IP: Kristianstads DFF – Jitex BK  
Kristianstad börjar få ordning på offensiven och den kommer nog bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. På skadefronten har det ljusnat betänkligt och den här typen av matcher måste man vinna om man ska vara ett topplag. Jitex kommer dock med stärkt självförtroende till matchen efter sin första seger, men jag tror inte man räcker till. Tips: 3-1

9/5 18:30 Norrvalla IP: Sunnanå SK – Mallbackens IF  
Kan bli ett tufft och tätt nykomlingsmöte. Något av en ”måstematch” för Sunnanå som behöver en seger nu för att inte halka efter ytterligare. Laget har ett ganska tufft spelprogram den närmaste tiden så det finns en uppenbar risk att man blir rejält avsågade om man inte får sin första trepoängare nu. Det har börjat ljusna lite på skadefronten för laget men särskilt samspelta känns man inte. Det gör däremot Mallbacken som dessutom har kunnat starta med sin ”bästa 11:a” i samtliga matcher hittills. Laget kan också spela klart mer avslappnat än sina motståndare efter segern senast. Tips: 3-2.


Skytteligan
4 Jodie Taylor (Kopparbergs/Göteborg FC) 2 Sanna Talonen (KIF Örebro)
Elin Sandgren (Jitex BK)
Elin Nilsen (Vittsjö GIK)
Margrét Lára Viðarsdóttir (Kristianstads DFF)
Kirsten van de Ven (Tyresö FF)
Pernille Harder (Linköpings FC)
Marija Banušić (Kristianstads DFF)
Julia Spetsmark (Sunnanå SK)
Irena Martínková (KIF Örebro)
Josefine Öqvist (Kristianstads DFF)
3 Hélen Eke (KIF Örebro)
Christen Press (Tyresö FF)
Anja Mittag (LdB FC Malmö)
Sarah Michael (KIF Örebro)
Viktoria Forsmark (Piteå IF)
Jane Ross (Vittsjö GIK)

[standings league_id=4 template=extend logo=true]

Kompakt tabell