Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Danmark: Tre lag mister licensen

Uppdatering 25/5: BSF överklagade och får behålla licensen. Även IK Skovbakken och B93/HIK/Skjold överklagade men fick avslag och flyttas därmed ner.

Inför säsongen 2013/14 infördes licenskrav (bl.a. vad gäller stadion, träningsfaciliteter, administration och tränare) för klubbarna i den högsta danska serien, 3F Ligaen. Frågan är om ligan verkligen var redo för det för nu har hela tre klubbar blivit av med sin licens att spela i högsta serien 2014/15. Det handlar om seriefyran BSF, sexan IK Skovbakken och sjuan B93/HIK/Skjold som mister licensen om de intr lyckas med en överklagan som ska in senast 19:e maj.

Redan i december drog sig dessutom Taastrup FC ur då man inte ansåg sig ha råd att leva upp till kraven. Det innebär att just nu endast fyra klubbar (Fortuna Hjörring, Bröndby, OB och KoldingQ) har licens för spel i serien 2014. Samtliga utom Fortuna måste dessutom se till att leva upp till vissa administrativa krav innan 1:a juni. Det finns kanske anledning att se över kravbilden om man över huvudtaget ska få ihop någon liga till nästa säsong.