Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Division 1 – Omgång 17

Söderettan:

Inför:  Som vanligt spelas det ett antal viktiga toppmatcher i Söderettan där det fortsatt är många lag med i racet. Mallbacken gjorde dock ett litet ryck i förra omgången men möter nu ett lurigt Tölö. Hemma på Strandvallen är man dock svårslagna och det är svårt att tippa emot laget för tillfället. Eskilstuna United möter Hovås Billdal i ett viktigt möte där det gäller att inte tappa mark mot topplagen samt att komma på säkrare mark i kampen om de i första hand 6 platserna till nästa års Dametta. Det samma gäller för Limhamn Bunkeflo i matchen mot svåra QBIK. IFK Norköping har inte haft någon lysande form på slutet men bör ta 3 poäng i Östgöta-derbyt mot Linköping Kenty. Det blir också ett Smålandsderby mellan topplagen Öster och IFK Kalmar där segraren hakar på i kampen om de två kvalplatserna till Damallsvenskan.

25/8  15:00  IF Limhamn Bunkeflo – QBIK  0-1
25/8  15:00  Eskilstuna United DFF – Hovås Billdal IF  0-0
25/8  15:00  Mallbackens IF – Tölö IF  1-1
25/8  15:00  IFK Norrköping DFK – Linköping Kenty DFF  o-0
27/8  19:00  Östers IF – IFK Kalmar  3-3

Kommentar: Som väntat många jämna matcher i denna omgång där den stora förloraren dock är IFK Norrköping som bara fick oavgjort i Östgöta-derbyt. Linköping Kentys defensiv ser helt klart starkare ut efter sommaruppehållet. Vinnaren i omgången blev QBIK som var enda lag som lyckades få med sig alla tre poängen.

 

Norrettan:

Inför: 17:e omgången tjuvstartade ikväll med det mållösa Västerbottens-derbyt mellan Umeå Södra och Sunnanå. Hammarby har möjlighet att stärka sin topp 6-plats och därmed Damettan-plats 2013 med seger över lokalkonkurrenten Rågsved som ligger just utanför topp 6. För Västerås BK 30 och Assi är det nog vinna att försvinna som gäller. Lagen har dock god chans att besegra sina motståndare i denna omgång.  I omgångens toppmöte tar ruggigt formstarka Sirius emot Kvarnsveden. För Kvarnsvedens del är det nog seger som gäller om man vill ha fortsatt hopp om en kvalplats till Damallsvenskan. Man har dock en hängmatch mot Sundsvall tillgodo och seger där så är man nära Sunnanå som tappade poäng idag. För just Sundsvall,  som är storfavoriter i mötet mot  Bollstanäs, gick nog tåget redan efter förra omgångens förlust.

23/8  19:00  Umeå Södra FF – Sunnanå SK  0-0
25/8  14:00  Hammarby IF DFF – Rågsveds IF  3-1
25/8  15:00  Västerås BK 30 – Vasalunds IF  3-0
25/8  15:00  IK Sirius FK – Kvarnsvedens IK  2-1
25/8  15:00  Sundsvalls DFF – Bollstanäs SK  7-1
26/8  14:00  Gustafs GoIF – Assi IF  0-4

Kommentar: Assi och Västerås grep sista halmstrået om att nå en topp 6-plats genom segrar mot Gustafs respektive Vasalund. Västerås möter inget av topplagen i de avslutande omgångarna och har fortfarande hyfsad chans men då gäller det att främst Umeå Södra och Hammarby tappar en del poäng och de se båda ganska stabila ut just nu. Även Umeå Södra har dessutom ett ganska gynnsamt spelschema i resterande matcher. IK Sirius vann toppmatchn mot Kvarnsveden och förstärkte sin serieledning samtidigt som man kanske hakade av serietrean från de två damallsvenska kvalplatserna.

Klubblänkar

Övergångar under sommaren