Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

EM 2017: Grupp A, omg.2: Ny norsk förlust

Norge – Belgien 0-2 (van Gorp, Cayman)
Jag såg bar a andra halvlek när Belgien skrällde till sig sin första EM-seger när Norge besegrades. Ledningsmålet skulle dock inte ha godkänts och EMs pinsammaste offside-miss hittlls från domarhåll. På sätt och vis var det därför skönt att Belgien gjorde ytterlöigare ett mål så att det inte blev helt avgörande.

Det norska försvarsspelet var katastrofalt vid målen och Ingrid Hjelmseths ingripanden i mål var inte heller 100-procentiga. strax innan match tvingades man görsa lite rockader startelvan när Maria Thorisdottir inte kunde spela. Tungt avbräck då hennes kämpaglöd saknades. Kämpaglöd saknades inte hos belgiskorna som stod för en ny imponerande arbetsinsats.


Nederländerna – Danmark  1-0 (Spitse (straff))
Nederländerna har ett ben i kvartsfinl efter andra raka segern i gruppspelet. Det var en match man dominerade kraftigt under första halvan av första halvlek och tog ledningen på straff-

Danmark kom sedan mer och mer in i det hela och jämnade ut spelet. Väldigt underhållande andra halvlek när Danmark verkligen gick för kvitteringen och spelade fin anfallsfotboll men inte lyckades få bollen i mål.

Matchens främsta 
1. Sari van Veenendaal (Nederländerna) – Den holländska målvakten var välplacerad och säker matchen igenom och räddade laget i andra halvlek när Danmark radade upp chanser.

Shanice van de Sanden och Lieke Martens var på nytt väldigt för Nederländerna i framförallt första halvlek. Nadia Nadim och Pernille Harder vaknade rejält för Danmark i andra och bjöd på en hel del fina tekniska nummer. Sanne Troelsgaard kunde ha blivit matchhjälte men missade ett gäng bra chanser.


Nederländrna är som sagt nära kvartsfinal nu men platsen hotas om båda trepoängarna Belgien och Danmark vinner i sista omgången. Trots noll poäng har även Norge forstatt chansen om man besegrar Danmark samtidigt som Nederländerna besegrar Belgien. Då blir det en målskillnadsaffär om andraplatsen i gruppen.

Ett svar till EM 2017: Grupp A, omg.2: Ny norsk förlust