Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europafotbollen 8-10/9

Frankrike
Montpellier följde upp förra veckans sjumålsseger med att besegra nykomlingen Fleury 91 med hela 8-0 i hemmapremiären. Stina Blackstenius spelade en dryg timme och gjorde ett av målen.

Imponerande av Montpellier men förstås inte särskilt smickrande resultat för franska ligan där bottenlagen fortsatt har svårt att hålla siffrorna nere mot topplagen.

Alla nåk från omg. 2:


Holland
Det hanns inte med något ”Inför”-inlägg för den holländska ligan i år men det lär bli en duell om guldet mellan Twente och Ajax i första hand där regerande mästarna Ajax med sin klart bredare trupp får bära favoritskapet. Lagen möttes under fredagen i den andra omgången i en match som slutade 1-1.


Spanien
Inga direkt häpnadsväckande händelser i spanska ligan efter två omgångar där Barcelona, Atlético Madrid, Athletic Club och Espanyol har full pott.

Real Betis har inte fått någon bra start på säsongen med två inledande förluster. I helgen förlorade man med 1-2 (Borja (straff) – Pablos 2) mot  ett väl organiserat och kontringsskickligt Rayo Vallecano trots ett kraftigt spelövertag.

Matchens främsta 
1. Natalia Pablos (Rayo Vallecano) – Landslagskarriären ser ut att vara över efter att förbundskapten fortsatt att rata de rutinerade målsprutorna efter Spaniens målsnåla EM. Målformen för Pablos håller dock i sig och hon hade lagets tre enda egenntliga målchanser i matchen ochg satte två av dem.


Tyskland
Bayern München åkte på en förlust med 0-1 (Kayikci) hemma mot ett starkt SC Freiburg. En mycket jämn match men bortalaget hade ett lite finurligare spel och segern var inte alls orättvis.

Matchens främsta
1. Laura Benkarth (Freiburg)  Klockren insats av tyskla landslagsmålvakten som gjorde flera fina räddningar och agerade väldigt säkert i alla situationer.

Benkarth fick god hjälp av sina tre utmärkta mittbackar (Fellhauer, Schöne, Puntigam) och Freiburgs övriga landslagsspelare levererade också på topp och de börjar bli ganska många nu. Lina Magull dominerade på mittfältet, Carolin Simon utmärkt vänsterback som vanligt, Julia Simic spelade snyggt fram Hasret Kayikci som satte segermålet.

Fridolina Rolfö startade på Bayerns centrala mittfält i en ganska offensiv roll. Hon var också lagets främsta offensiva vapen i första halvlek där man dock skapade väldigt lite.

Rolfö hade det lite tuffare i det defensiva arbetet mot aggressiva Freiburgspelare. Intressant om hon kommer fortsatta att vara främst central mittfältare i laget och vad det i så fall kan bet yda för hennes position i landslaget.

Rolfö byttes ut en bit in i andra mot Melanie Behringer som kom in och vände matchbilden rejält till hemmalagets favör. Hon fick bättre fart på lagets offensiv och var nära att på egen hand vända matchen men trots många bra försök lyckades hon inte överlista Benkarth med sina fina frisparkar och skott.