Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europanotiser 18/5

frankrike21Frankrike: PSG säkrade idag andraplatsen i franska ligan och en Champions League-plats genom att på bortaplan besegra Juvisy med 2-0, båda målen av amerikanskan Lindsay Horan. Lotta Schelin gjorde ett av målen och Eugenie Le Sommer hela fem när Lyon körde över FF Issy med 9-0. Därmed skickade man ner Issy i division 2 tillsammans med Vendenheim och Toulouse FC. En omgång återstår.

Island: Dagens mest intressanta nordiska möte spelades på Island mellan tänkbara topplagen Valur och ÌBV. En sanslöst chansrik match mellan två lag som inte har försvarsspel som sin styrka slutade 3-3 men kunde lika gärna ha slutat med det dubbla. Höjdpunkter (länken ”Horfa á myndskeið með frétt”). Efter tre omgångar toppar Stjarnan och Breiðablik tabellen med full pott. Regerande mästarna Þór/KA tog efter en blek säsongsinledning säsongens första seger.

Tyskland: BV Cloppenburg säkrade idag seriesegern i 2. Bundesliga Nord och en plats i nästa års Frauen-Bundesliga. Laget har fyra poäng tillgodo till tvåan Herforder SV. Man har satsat mot högsta serien med hjälp av bl.a. ett antal polska och österrikiska landslagsspelare samt några rutinerade tyska spelare som Nathalie Bock och Aferdita Kameraj. I 2. Bundesliga Süd gör Hoffenheim och Köln upp om den andra uppflyttningsplatsen i en ren seriefinal nästa helg.