Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

F16 lätt vidare & bra debut för Signeul

Gruppfinalen för F16-landslaget i EM-kval 1 mot Ryssland blev inte heller den särskilt spännande och slutade med svensk seger med hela 7-0.

Ryssland var inte ofarliga och hade bl.a. tre ramträffar i matchen men den svenska segern var ändå odiskutabel. Många i Sverige som gör en bra match idag men det roligaste med det här svenska landslaget tycker jag har varit själva lagspelet, inte minst då i offensiven.

De svenska målen har sällan varit följden av slump- eller chansbollar utan ofta kommit till tack vare fina passningar, löpningar, kombinationer och bra avslut. Det blir intressant att se om man kan få till det även mot starkare motstånd i EM-kval 2 som lottas 24:e november.


Finland spelade idag sin första tävlingsmatch med Anna Signeul som förbundskapten. Det slutade med seger 1-0 mot Serbien i VM-kvalet.

Det var en match där Finland hade ett klart övertag men där man i första halvlek hade svårt att skapa chanser. I andra halvlek fick man bättre tryck mot det serbiska målet men det krävdes ett självmål för att ta hem segern.