Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

F19: Sverige till semi och U20-VM

Sverige vann även den andra matchen i F19-EM när Danmark besegrades med 1-0. Stina Blackstenius fixade straff som Filippa Angeldahl satte i mål.

Segern innebär att Sverige är klart för semifinal i EM och även kvalificerat för U20-VM i Papua Nya Guinea nästa år. I förra gruppspelsomgången besegrades Israel med 3-0. Nu väntar gruppfinal mot Frankrike som sannolikt också blir klara för semifinal under kvällen.

Sveriges startelva: Emma Holmgren – Ronja Aronsson, Julia Ekholm, Emelie Andersson, Lotta Ökvist – Anna Oskarsson, Michelle De Jongh, Ellen Löfqvist, Tove Almqvist – Filippa Angeldahl, Stina Blackstenius.

Det är en stark trupp Sverige har i EM detta år trots att många av nyckelspelarna är födda 1997 och alltså har ett år till att spela på den här nivån. Dit hör exempelvis starka försvarare och mittfältare som Ronja Aronsson, Lotta Ökvist, Filippa Angeldahl, Nathalie Björn och Michelle de Jongh som alla redan gjort fina avtryck i Damallsvenskan.

Duktiga målvakter har man också och med Zecira Musovic som sparkapital på hemmaplan. Sedan har man ju förstås Stina Blackstenius som pålitligt anfallshot och som slagit UEFA-rekord vad gäller gjorda mål i kvalificeringen. Spännande att följa deras fortsatta öden i detta mästerskap och utvecklingen mot VM nästa sommar.

I den andra gruppen besegrade Norge lite oväntat Tyskland med 2-0. Spanien toppar gruppen på full pott före Norge och Tyskland med en seger var. England poänglöst och utslaget.

9var till F19: Sverige till semi och U20-VM