Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Final i Svenska Cupen ikväll

Ikväll är det dags för final i Svenska Cupen och det blir lite av en repris av förra årets final med samma lag på samma plats, dock med en hel del nya spelare. Det är ett ganska formstarkt Kopparbergs/Göteborg FC  som ställs mot ett säkerligen mycket revanchsuget Tyresö FF. Inte nog med att man förlorade finalen mot Göteborg förra året, nu är man åter på väg att se det allsvenska guldet försvinna efter den överraskande förlusten mot Djurgården i senaste omgången. Samtidigt är det ett Göteborg som inte har mycket att sela för i serien och säkerligen vill upprepa cup-succén från förra året.

Tyresö har lite bekymmer med backlinjen för tillfället och vårens båda ordinarie mittbackar Linda Sembrant och Johanna Frisk finns på skadelistan. I övriga lagdelar finns det gott om alternativ och man kommer även ha någon världsspelare på bänken att skicka in. I Göteborg är det lite annorlunda, seriens minsta trupp, men bortsett från Sara Lindéns korsbandsskada så är den skadefri.  Lagets startelva är mycket bra, men man har inte samma möjligheter som Tyresö att göra förändringar om det skulle behövas.

Tyresö måste komma upp i en betydligt högre nivå vad gäller passningar och beslut än i senaste matchen om man ska rubba Göteborg som är ett av få lag som kan matcha (och överträffa)  Tyresö i passningsskicklighet när man har en bra dag. I seriemötet på Valhalla orkade inte Göteborg hela matchen trots en bra första halvlek. Idag behöver man få utdelning på sina lägen om det ska gå vägen.  Tyresö får på förhand ses som favoriter, men jag tror på en mycket jämn match som slutar med uddamålsseger för Göteborg.

Matchstart 19.00Valhalla i Göteborg. Matchen sänds i TV4 Sport.