Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Från överflöd till nöd i KGFC

Under våren fick vi se en Kopparbegs/Göteborgs trupp med klar offensiv övervikt och ett antal anfallare som fått nöta bänk. Mimmi Löfwenius fick mycket sparsamt med speltid under våren och valde att gå till Jitex precis innan sommarens transferfönster stängdes. Linnea Liljegärd, som inte heller varit riktigt ordinarie under våren har precis fått kontrakt med ryska Rossiyanka där hon blir klubbkamrat med Sofia Jakobsson. Överlag har det varit stora spelarförändringar under sommaren och det är läge att göra en liten uppdatering av vårens ”Inför Damallsvenskan”-inlägg med en ny ”bästa 11:a”

Klart tyngsta förlusten är dock Sara Lindén’s korsbandsskada som gör att hon missar resten av säsongen. Lindén har varit given i Göteborgs startelva och har visat god form och ligger bakom mycket i offensiven. Nu öppnar sig dock möjligheten för Ingrid Wells att få spela på sin favoritposition som offensiv spelfördelare strax bakom Christen Press i anfallet. Wells som haft svårt att hitta sin plats i laget där hon oftast placerats på kanten och inte kunnat göra sig själv rättvisa.

Så särskilt många alternativ finns dock inte kvar nu. Johanna Almgren är ett annat utmärkt komplement till Press i anfallet men  så många aalternativ till Almgren som yttermittfältare finns inte heller i truppen. Kanske kan Olivia Schough med mer speltid och ökat självförtroende äntligen få sitt riktiga genombrott. Offensivt sett finns också Amanda Edgren som alternativ. I vilket fall som helst so har laget fortsatt en vass offensiv så länge Christen Press kan spela.

I övrigt i truppen är de nya amerikanskorna Yael Averbuch och Camille Levin givna i laget. Levin övertygar redan som ytterback men är också ett klart bra alternativ som vänsterytter eftersom man även har Catrin Johansson som utmärkt vänsterback och Beata Kollmats som bra innerbacksalternativ. Viktigare än någonsin är det att ha en spelare som Anna Ahlstrand när truppen är så tunn. Hon gör det bra på samtliga mittfältspositioner och som ytterback.

Cathrine Dyngvold förstärker offensiven efter årsskiftet. Den tekniskt skickliga norskan kommer säkerligen passa bra in i Göteborgs kortpassningsorienterade anfallsspel.