Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Freiburg – Bayern München 2-3

SC Freiburg föll hemma i toppmötet mot Bayern München med 2-3 och tappar lite kontakt med tätlagen. Det var ett Freiburg som inledde matchen svagt. Möjligen var man, precis som jag, överraskade över att Bayern för ovanlighetens skull spelade väldigt offensivt med hög press.

Efter att Bayern tagit en tidig ledning växte Freiburg in i matchen som blev allt mer underhållande. Den var inte särskilt välspelad med lite hafsigt spel, men böljade ganska mycket fram och tillbaka. Freiburg kvitterade två gånger om men gästerna fick sista ordet till slut och hakar på i toppen.

Matchens 3 främsta
1. Melanie Behringer (Bayern München) – Stor matchvinnare då  alla lagets mål kom till på fasta situationer som hon som vanligt tog hand om.
2. Nora Holstad Berge (Bayern München) – Solid i defensivenoch i högsta grad inblandad i två av målen när hon höll sig framme i offensivt straffområde
3. Kim Fellhauer (Freiburg) – Debut i högsta ligan för 19-åriga högerbacken. Det blev en lysande debut och hon stängde mer eller mindre igen på sin kant.

Serieledande Turbine Potsdam har drabbats av två blytunga skador på Svenja Huth och Tabea Kemme, lagets två kanske allra bästa spelare just nu. Oklart hur länge de blir borta men förhoppningsvis inte allt för länge. Jag tvivlar på att Potsdam kan försvara sin serieledning utan dem.


Det har inte varit någon särskilt spännande fotbollshelg i övrigt ute i Europa. I Frankrike fick Stina Blackstenius i alla fall öva anfallspel ordentligt med sitt Montpellier som körde över Domont med 16-0 i cupens åttondelsfinal. Blackstenius spelade andra halvlek och gjorde fyra av mål