Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Guingamp – PSG 0-3

Guingamp siktar på att i år närma sig de fyra stora lagen (Lyon, PSG, Juvisy, Montpellier) och det unga laget har en bit kvar dit. Idag föll man med klara 0-3 hemma mot PSG. PSG spelade ingen bländande fotboll men men gör en stabil match och segern var aldrig hotad.

Guingamp har fullt av talanger från det starka U-20-landslaget och defensivt är man ganska stabila. Däremot så är man även i år väldigt uddlösa i offensiven. Guingamps målvakt Emmeline Mainguy gjorde ett par jätteräddningar och räddade laget från en större förlust.

Lite av matchens lirare i bortalaget var glädjande nog Kosovare Asllani som stod bakom väldigt mycket av det som skapades i offensiven. Hon spelade fram Kenza Dali som satte 0-1, gjorde själv 0-2 på och spelade fram Lindsey Horan till 0-3. Asllani ytterligare ett par riktigt bra lägen att göra ytterligare mål och fick även ett mål bortdömt.

Caroline Seger stod för en stabil insats med en hel del fina initiativ i offensiven.  Hon hade idag en klart offensivare roll än den hon har i landslaget och så vill jag hellre se henne även där.