Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Rykten: Hammarström gör comeback?

Dagens mest intressanta rykte kommer från Örebro där mammalediga målvakten Kristin Hammarström funderar på en comeback. Det skriver Nerikes Allehanda idag. Hammarström slutade ju efter förra säsongen då hon representerade Koipparbergs/Göteborg FC och var förstemålvakt i EM.

Pia Sundhage och KIF Örebro är förstås mycket intresserade av en comeback för Kristin Hammarström. Pia Sundhage har i dagsläget ingen riktig toppmålvakt tillgänglig och Kristin Hammarström vore förstås högaktuell för VM om hon kommer tillbaka till fin form. KIF Örebro får troligtvis klara sig utan Stephanie Labbé under våren då förberedeleser för VM med Kanadas landslag troligtvis väntar för henne. Där vore förstps Hammarström en drömersättare och frågan är om Labbé då ens kommer tillbaka under hösten.

Bland den senaste tidens rykten kan även nämnas att Piteå IF är väldigt intresserade av Kristianstads duktiga mittback Mia Carlsson men hennes val av klubb för 2015 har ännu inte avslöjats. (Klubbvalet hann avslöjas innan dagen tog slut och Mia Carlsson stannar ytterligare tre år i Kristianstad) Piteå har ännu inte förlängt med Faith Ikidi som ska fundera på framtiden hemma i Nigeria.

En intressant notering är också att IK Sirius F19-landslagsmittfältare Fanny Andersson har varit och provtränat med Manchester City, det rapporterat Upsala Nya Tidning idag.  Flera damallsvenska klubbar ska också vara intresserade. Det är för övrigt många spelare som kan vara på väg bort från klubben när både AIK och Hammarby ska bredda och förstärka sina trupper med spelare från närområdet.

Även Åland United ser ut att tappa spelare till Sverige och bl.a. snabba finska landslagsanfallaren Adelina Engman söker ny klubb. På tal om snabba finska landslagsanfallare så står det ju också klart att Linda Sällström lämnar Linköping och också söker ny klubb.

En annan som kan vara aktuell för spel i England är Lisa Dahlkvist då hon uppvaktats av Chelsea som för första gången kvalificerat sig för Champions League. Det har ju dock även hennes tidigare klubb KIF Örebro som också är ett hett alternativ som ny klubbadress när hon nu tycks vara på väg bort från norska Avaldsnes.

Fler rykten och övergångar på Silly Season-sidorna: Damallsvenskan, Elitettan