Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Helgens Europanotiser

England: Manchster City har gjort sin första stora värvning. Det är den engelska landslagsmittfältaren Jill Scott som skrivit på för klubben som ju fått en plats i WSL nästa år. Klubben tänker inte vara med för att se och lära den första säsongen utan satsar direkt mot toppen så fler värvningar är att vänta. Jill Scott kommer närmast från Everton och ryktena placerar även lagets mest klart lysande stjärna den här säsongen, anfallaren Toni Duggan, i City.

Frankrike: Både Lotta Schelin och Josefine Öqvist blev två målsskyttar när deras lag idag tog enkla segrar mot ett par av årets nykomlingar.. Schelins Lyon besegrade Soyaux med 5-0 på hemmaplan medans Öqvists Montpellier bortabesegrade jumbon Muret med 6-0.

Norge: Amazon Grimstad säkrade i helgen fortsatt spel i Toppserien. Laget tvingades kvala mot Sarpsborg 08 och lyckades vinna över två matcher med totalt 3-2. Man låg illa till efter att ha förlorat hemma med 1-2 men lyckades vinna på bortaplan med 2-0 idag.

Tyskland: 2. Bundesliga-laget SC Sand körde idag över det forna storlaget FCR Duisburg med hela 6-0 i åttondelsfinalen av DFB Pokal (Tyska Cupen). Årets mycket unga Duisburg har det tungt i 1. Bundesliga och det här var knappast något som gave bättre självförtroende. Att SC Sand skulle vinna var dock inge jätteskräll då laget har en klart äldre och mer rutinerad trupp med landslagsspelare som Ilaria Mauro (Italien), Rebekah Stott (Nya Zeeland), dagens fyramålsskytt Isabelle Meyer (Schweiz) samt skickliga Patricia Hanebeck. Som jag skrev om igår så slåss laget med FC Köln om en plats i högsta serien nästa år. Anmärkningsvärt är att FFC Frankfurt är det enda av de fyra stora tyska lagen som lyckats nå kvartsfinal.