Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

BP och Bollstanäs till Elitettan

IFK Norrköping DFK tappade sin ledning (1-0) från bortamötet och föll tungt hemma mot IF Brommapojkarna med 2-5 i returen av kvalet till Elitettan. Detta trots en drömstart och tidig ledning i hemmamötet. Norrköping föll dock sedan till stor del på egna misstag då motståndarnas tre första mål kom efter tre tveksamma försvarsingripanden. I andra halvlek, efter reducering till 2-3 fortsatte Norrköping att trycka på för kvittering men BP kontrade istället in ytterligare två mål.

Efter att ha dominerat totalt i sin division 1-serie var Norrköping inte helt bekväma och vana vid den höga press som motståndarna stod för och som vållade stora problem för försvaret. De två missade straffarna i dubbelmötet blev förstås också ödesdigra när man sammanfattar det hela. Enda glädjeämnet för laget var att hela 1019 personer sökte sig till Nya Parken för att stötta laget.

Bollstanäs föll i returen mot Assi med 0-1 men tar sig ändå till Elitettan med sammanlagt 4-3. Lagets tränare Linda Fagerström tog åter på sig fotbollströjan i kvalspelet. Nu 36-åriga Fagerström har ju dryga hundra A-landskamper på meritlistan och var förstås värdefull rutin att kasta in vid ett sånt här tillfälle.

Imorgon kommer sannolikt även IS Halmia bli klart för Elitettan, då man har 4-0 att gå på inför hemmamatchen mot Lidköpings DFK.

3var till BP och Bollstanäs till Elitettan