Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Imponerande, Linköping!

Imponerande och fullt rättvis seger för Linköpings FC som stod för en magnifk laginsats när man besegrade LdB FC Malmö med 3-1. Samtliga Linköpingsspelare visade vilja och kämpaglöd matchen igenom och jobbade stenhårt över hela planen i försvarsspelet. Jag hade förväntat mig ett ganska stort spelövertag från Malmö, men så blev inte fallet utan Linköping var väl så bra spelmässigt. Mittförsvaret Rohlin-Fischer var mycket starkt och det lovar gott inför EM. Pia Sundhage var nog nöjd med att se Nilla Fischers många bra uppspel. Uppställingen Samuelsson-Fischer-Rohlin-Ericsson med Lundgren bakom sig hade verkligen inte gjort bort sig i EM.

Linköping har också fått igång sitt anfallsspel betydligt bättre i de senaste matcherna och idag överglänste man sina motståndare som på pappret har en sylvass offensiv. Matchens gigant var Pernille Harder som stod för en ny grym insats och satte också ett av årets vackraste mål som betydde 2-0. Hon var ett ständigt orosmoln för Malmö och kunde ha gjort fler mål. Doldisar som Emma Lennartsson och Jonna Andersson gjorde mycket bra under matchen liksom lagets centrala mittfältare Renée Slegers och Mariann Gajhede Knudsen som ständigt var rätt placerade.

Linköpings passningsspel var också bättre än vad jag sett på mycket länge. Malmö hade svårt att få igång sitt eget spel och slarvade alldelses för mycket och gav gång på gång bort bollen till motståndarna. Malin Levenstad hade ingen lyckad kväll och känns inte alls i samma vassa form som för ett år sedan då hon gjorde en mycket stark vår. Men det var många som inte kom upp i nivå i Malmö och framförallt lyste lagspelet med sin frånvaro. Malmö chansade offensivt i slutskedet men Linköping spelade resolut och säkert ända in på stopptid.

1-0 Pernille Harder (’19), 2-0 Harder (’34), 2-1 Ramona Bachmann (’45), 3-1 Stina Blackstenius (’91) – Publik: 682

6var till Imponerande, Linköping!